Politika

Kovačević: Nema pregovora sa SDA dok ne odustanu od najavljenje inicijative

Ovo je definitivno crvena linija i nema pregovora sa SDA sve dok na isti način, kao što su i najavili, ne objave da će odustati od inicijative, rekao je Radovan Kovačević, portparol SNSD-a, gostujući u ATV specijalu povodom inicijative SDA-a da će preko svojih predstavnika u institucijama BiH pokrenuti pravnu proceduru pred Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine radi preispitivanja naziva Republike Srpske.

“Suština ove najave je da oni koji su izazvali rat u BiH nikada nisu prihvatili mir i da oni na Dejtonski sporazum gledaju čisto kao na jedan među korak do ostvarenja onoga što su bili njihovi ratni ciljevi, a to je takozvana RBiH, koja funkcioniše po principu “jedan čovjek – jedan glas”, kaže Kovačević.

Rat u BiH izazvan time što su dva konstitutivna naroda preglasala treći, a upravo to je ono što imamo u Ustavnom sudu, ističe Kovačević.

“Mi reagujemo ovako na samo jednu najavu, jer nažalost imamo jedan politički sud u kojem trojica stranih sudija sa dva bošnjačka mogu da preglasaju dva konstitutivna naroda”, kaže Kovačević.

Izvor
ATV
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!