Politika

Slučaj “Dragičević”: Biće saslušani Lukač, Ćulum, Ilić, Karan, Lepir i Vrećo

Prva sjednica Anketnog odbora Narodne skupštine RS radi utvrđivanja činjenica oko smrti Davida Dragičevića biće održana u petak, a na njoj će biti saslušani prvo Željko Karan, direktor Zavoda za sudsku medicinu RS a nakon njega i Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani i teški kriminal, rekao je Branislav Borenović, predsjednik Odbora.

Dodao je da će nakon toga biti saslušani i Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, Darko Ćulum, direktor policije RS, Želimir Lepir, glavni banjalučki okružni javni tužilac i Dalibor Vrećo, tužilac koji vodi slučaj “Dragičević”, a da do četvrtka očekuju da dobiju sve relevantne podatke o do sada utvrđenim činjenicama i okolnostima.

Loading...

Naglasio je da će sve sjednice odbora biti javne kojima će biti omogućeno prisustvo i novinara, a jednoglasno je prihvaćeno da se u rad Odbora uključe i dva člana grupe Pravda za Davida.

Borenović je ponovio da Odbor nema nadležnost za provođenje policijskih i tužilačkih radnji, te da će sastaviti izvještaj i podnijeti ga NS RS.

Lukač je rekao da će on lično i MUP stajati na raspolaganju odboru za sve što im bude bilo potrebno u njihovom radu, te je izrazio nadu da će Odbor svoj posao obaviti profesionalno i bez politizacije.

Planirano je održavanje pet sjednica, u naredne tri sedmice.

Narodna skupština Republike Srpske formirala je 10. maja Anketni odbor koji se obavezuje da zatraži od svih relevantnih institucija izvještaje, neophodne podatke, obavještenja, kao i da pribavi potrebne izjave pojedinaca, a sve s ciljem kreiranja što potpunijeg izvještaja u vezi sa navedenim slučajem

Predsjednik Anketnog odbora je Branislav Borenović, zamjenik predsjednika Drago Kalabić, a članovi Nedeljko Glamočak, Milanko Mihajilica i Goran Đorđić.

Nakon šest dana potrage, tijelo Davida Dragičevića je pronađeno 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas. Porodica tvrdi da je ubijen, a tužilaštvo navodi da na istrazi danonoćno radi tim tužilaca.

(Nezavisne novine)

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!