Politika

SRNA: Građani prijavili mogućnost zloupotrebe ličnih podataka i ЈMBG

Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske posljednjih dana obratio se znatan broj zabrinutih građana sa informacijom o izmijenjenoj sadržini teksta na peticiji Fejsbuk grupe “Pravda za Davida” na koju upisuju svoje lične podatke, uključujući ЈMBG.

Prema navodima građana, čiji identiteti su poznati Redakciji Srne i MUP-u Srpske, “lica koja potpisuju peticiju nisu svjesni šta potpisuju, jer je njihova sadržina prije par dana promijenjena”.

“Budući da ne piše za šta se daje punomoć i saglasnost, postoji velika mogućnost zloupotrebe potpisa i podataka građana, matični brojevi se mogu koristiti za sve i svašta a, po zakonu, osobe koje su se već potpisale i ostavile svoje podatke ne mogu se više žaliti”, piše u jednoj od prijava.

U staroj verziji peticije, koja je dostavljena MUP-u, ranije je pisalo – “Mi, dole potpisani, dajemo punu podršku i legitimitet neformalnoj grupi ‘Pravda za Davida’ za okupljanje, ukazivanje na nepravilnosti u radu institucija, pozivanje na kažnjavanje odgovornih te pronalazak, procesuiranje i kažnjavanje lica odgovornih za smrt Davida Dragičevića”.

U jednoj od novih verzija peticije za podršku grupi “Pravda za Davida” navodi se – “Mi, dole potpisani, dajemo punu podršku i legitimitet neformalnoj grupi ‘Pravda za Davida'”, a u najnovijoj je navedeno – “Peticija za podršku grupi ‘Pravda za Davida'”.

Građani izražavaju nadu da će policija u što skorijem periodu provjeriti ove navode.

(Srna)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!