Banjaluka

Uvodi se smjer za modelare obuće: Svakom đaku po par cipela za srećan početak škole

Nakon dugogodišnjih vapaja i molbi, resorno ministarstvo je prihvatilo da se od naredne školske godine u srednju školu uvede smjer tekstilni tehničar i smjer tehničar modelar obuće, kaže tehnički direktor Tvornice obuće “Bema” Marinko Umičević.

– Imamo fakultet za obućarstvo, ali nismo imali ovaj smjer u srednjoj školi, nakon čega bi se mogao upisati pomenuti fakultet. A obućarska industrija vapi za kadrovima poput modelara, poslovođa, rukovodilaca proizvodnje, inženjera.

Tvornica obuće “Bema” u ovom trenutku treba tridesetak rukovodilaca i modelara. Počeli smo da pravimo svoje cipele, te nam je strateški cilj da svoj proizvod ponudimo Zapadu, a ne da radimo dodatne poslove – kaže Umičević.

Naglašava da je ova tvornica već uspostavila saradnju sa Školom učenika u privredi, te da će kupiti knjige za čitavo odjeljenje, dati po par cipela za početak školske godine i omogućiti praksu u svojim pogonima u Banjaluci.

– Grad Banjaluka će ponovo omogućiti stipendije od 250 KM, koje su i prije postojale, ali su ukinute nakon nekog vremena jer su bila ukinuta i ova zanimanja.

Upis u ovu školu daje mogućnost napredovanja, sigurno radno mjesto, a za najtalentovanije modelare i kreatore biće omogućeno i usavršavanje u Milanu. Strateško pitanje počiva na domaćoj proizvodnji i tu nam trebaju kadrovi – poručuje Umičević.

(srpskainfo.com)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!