Banjaluka

Davor Dragičević: Od sutra tužbe!

Davor Dragičević je sa današnjeg skupa na Davidovom trgu najavio tužbe protiv zločinaca, jataka i prikrivača ubistva Davida Dragičevića.

Podvukao je da nakon što se sve završi, on i oni neće više zajedno živjeti.

“Ostajemo ovdje, još uvijek mirno i dostojanstveno, bez politike, politiku su sami uvukli. Ovo je trg Davida Dragičevića i ostaće. Svako ko na bilo koji način proba da zloupotrijebi ovo ovdje, biće saučesnik i ubica. David Dragičević je ubijen u noći 23. na 24. mart i bačen u go*na. Crkvena nije rijeka, već kanalizacija…možda šalju negdje poruku”, rekao je Dragičević.

Foto: Dejan Božić / RAS Srbija

Zahavlio se Sarajevu na gostoprimstvu, koje mu, kako je rekao daje snagu, energiju i hrabrost, te je najavio da “od sutra idu tužbe zločincima”.

Mila Šarić i Daniela Ratešić Došen su kazale da smatraju da nisu kompetentne da budu dio Anketnog odbora, nego da, umjesto njih, treba ta mjesta da popuni neko iz pravne struke.

Na Trgu Krajine podršku su dali i mladi banjalučki glumci koji su interpretirali govor Cicerona u Rimu.

Potom su mladi banjalučki glumci izveli govor Cicerona u Rimskom senatu (Oratio in Catilinam Prima in Senatu Habita).

Ciceron je, u govoru, frustriran što, unatoč svim dokazima koji su prikupljeni protiv Kataline, Katalina još nije osuđen.
Govor započinje ‘Dokle ćeš konačno, Katalina, zloupotrebljavati strpljivost našu?’ a nastavlja se riječima ‘Dokle će nas izigravati to tvoje ludilo? Dokle će se razmetati ta tvoja neobuzdana smjelost?’.

Slavna rečenica u govoru ‘O tempora, o mores!‘ se prevodi izrazom ‘Čudnih li vremena, čudnih li običaja!’.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!