Banjaluka

Staza za trčanje u parku za sve generacije

Staza za trčanje u Parku “Mladen Stojanović” od danas je i zvanično u funkciji. Gradonačelnik Igor Radojičić je današnjom posjetom parku i druženjem sa sugrađanima i sportistima, ozvaničio završetak radova na stazi koja je duga oko 1.200 metara i namijenjena je aktivnim sportistima i rekerativcima.

– Izgradnja staze je i jedan vid interakcije sa građanima koji su tražili da se uredi staza ovdje u parku. Širina staze je dovoljna da dva ili tri trkača mogu uporedo da trče, a podloga je urađena kvalitetno tako da se voda ne zadržava na stazi, o kao završni sloj nasut je tzv.malč, odnosno borova kora. Na ovaj način dopunjavamo sadržaje u najvećem gradskom parku. Podsjećam da smo ovdje, prije godinu dana, otvorili novo dječije igralište, osposobljeni su fontana i česma, a dalje bi trebalo da radimo na mokrim čvorovima i drugim pomoćnim objektima – rekao je Radojičić novinarima.

On je dodao da je trim-staza u Parku Mladen Stojanović samo jedan od projekata kojim se povećavaju mogućnosti za rekreativno bavljenje sportom u gradu.

– Izabran je izvođač radova za stazu koja vodi od Novoselije do Banj brda, a očekujemo da sa prduzećem Šume RS uskoro uđemo u izgradnju rekreativne zone u Trapistima – kazao je gradonačelnik.

Duško Tadić iz Atletskog kluba Banja Luka, zahvalio je Gradskoj upravi i svima koji su pomogli da se napravi ova staza. On je naglasio da je izgradnja staze veliki korak naprijed, jer će sport biti dostupan i bespalatan za sve građane.

Predsjednik UO Banjalučkog polumaratona Goran Ćorić, koji je ujedno i rekreativni trkač, rekao je da je staza odlično urađena i da će trkačima značiti mnogo, ali i da će učiniti dosta na popularizaciji trčanja.

Lana Popović iz Teniskog kluba Mladost, koji se nalazi u samom parku, rekla je da će staza oživjeti park i da sada svi mogu da trče, od djece preko rekreativaca do aktivnih sportista. Kada je u pitanju TK Mladost, ona je istakla da će staza biti od velike koristi njihovim teniserima, ali i teniserima koji dolaze na banjalučki čelendžer.

Naša poznata atletičarka Radislavka Račić, izjavila je je da je Park “Mladen Stojanović” stjecište i mjesto gdje treniraju svi banjalučki sportisti, a da će trim-staza samo upotpuniti kvalitetan sportski sadržaj.

Inače, ukupna vrijednost radova izgradnje trim-staze je 91.000 KM, a izvođači radova su bile firme „MKR Kremenović“ i „Univerzal BS“.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!