Kultura

“Evropska noć muzeja” 19. maja u Banjaluci

Manifestacija „Evropska noć muzeja“ biće obilježena u Banjoj Luci 19. maja, i to progtramima koji će biti priređeni u Muzeju Republike Srpske i u Muzeju savremene umjetnosti RS.

Tema ovogodišnje manifestacije je „Vino i srednji vijek“, a autorski tim Muzeja RS osmislio je različite sadržaje za sve generacije. Program će početi u 18.00 časova.

Loading...

Za djecu su pripremljene tri interaktivne radionice, a specijalni dio ovog programa biće izložba haljina iz kolekcije „Kneginja“. Uveče, od 20.30 časova, biće otvorena izložba pod nazivom „Priča o vinu“, autora Nataše Kovačević.

U fokusu Muzeja savremene umjetnosti RS biće izložba „Punktumi – zbirka inostrane umjetnosti MSU RS“ koja obuhvata više od 360 umjetničkih djela 80 autora iz 17 evropskih zemalja. Kao i svake godine, manifestacija „Evropska noć muzeja“ će imati i prateći muzički program.

Prvo će nastupiti dječiji hor Mama voks, a zatim slijedi di-džej set poznatog beogradskog umjetnika Uroša Đurića, te nastup benda Niplpipl. Program u MSU RS će trajati od 20.00 časova do ponoći.

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!