Politika

Šarović: Pravda za Davida je najiskreniji protest u istoriji Republike Srpske

Komentarišući svakodnevne prosteste na Trgu Krajine koje organizuje grupa “Pravda za Davida”, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Mirko Šarović u emisiji Puls BN TV je ocijenio da je “ovo najiskreniji protest koji se desio u istoriji Republike Srpske i da ne postoji ništa čistije od ovoga”.

Šarović je mišljenja da političarima nije mjesto na platou na Trgu Krajine u Banjaluci na protestima koje organizuje grupa „Pravda za Davida“

Loading...

„Političari ne treba da se pridružuju protestima, ukoliko porodica ne zahtjeva suprotno“, rekao je Šarović.

On je dodao da je ovo najiskreniji protest koji se desio u istoriji Republike Srpske i da ne postoji ništa čistije od ovoga.

„Čuo sam da su ovi protesti vezani za ukidanje MUP-a Republike Srpske i moram da kažem da je to apsolutno netačno“, naglasio je Šarović.

Šarović je objasnio da je vlast Republike Srpske sama sebi naškodila na početku samog slučaja Dragičević kada je, kako je rekao nastradalog mladića pokušala da kriminalizuje.

Govoreći o stanju u BiH, Šarović je rekao da je BiH posljednja u nizu zemalja koje pretenduju da postanu član EU i takav status mora hitno da se promijeni.

On je napomenuo da BiH konačno mora da krene putem integracija i privlačenjem stranih investicija, što će, kako je istakao, zaustaviti mlade od iseljavanja iz BiH.

U BiH se vodi politika od danas do sutra, a takva politika je BiH ovela na čelo liste najnerazvijenijih društava u regionu, rekao je Šarović i istakao da je krajnje vrijeme da se BiH okrene napretku.

„Treba da se držimo Srbije i da 2025. godine zajedno sa njom uđemo u EU. Trebalo bi da dramatično promijenimo stvari i prioritete. Integracije, napredak, standardi, konkurentnost i privlačenje investicije su ključne stvari kojima se trebamo baviti.“

Istovremeno, BiH se suočava sa migranstkom krizom i prijetnjom da postane geto koje je nemoguće kontrolisati. Šarović kao rješenje navodi zatvaranje ilegalnih ulaza u BiH.

“U velikom smo i grdnom problemu. Generalno, nismo spremni za veći talas migranata. Ni logistički, ni finansijski nismo zemlja koja može da primi veliki broj migranata.”

Saradnju Savjeta ministara i Vlade Republike Srpske, Šarović ocjenjuje najnižom ocjenom.

“Dugo su nas nazivali izdajnicima jer se to kod naroda ne prašta. Aktuelna vlast u Republici Srpskoj ne može da prežali što nisu dio vlasti na nivou BiH, a to se vidi iz njihovih izjava i iz toga što nikada nisu pružili ruku saradnje”, rekao je Šarović.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!