Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Sve institucije dostavile dokumentaciju Anketnom odboru u vezi smrti Dragičevića

Sve institucije kojima je upućen zahtjev dostavile su određenu dokumentaciju Anketnom odboru formiranom Odlukom Narodne skupštine s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja Banjalučanina Davida Dragičevića.

Anketni odbor je na konstitutivnoj sjednici, održanoj u utorak 15. maja, uputio zahtjeve glavnom tužiocu Okružnog tužilaštva Banjaluka Želimiru Lepiru, ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču, direktoru Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske Željku Karanu i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku da Odboru do četvrtka, 17. maja 2018. godine do 10.00 časova dostave sve informacije i spoznaje koje imaju u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića.

Prva radna sjednica Anketnog odbora biće održana u petak, 18. maja. Na tu sjednicu Anketni odbor pozvao je direktora Zavoda za sudsku medicinu Željka Karana (u 14.00 časova) i načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Darka Ilića (u 16.00 časova).

Podsjetimo, predsjednik Srpske dostavio je juče odgovor Anketnom odboru Narodne skupštine u kojem je naveo da je u slučaju smrti Davida Dragičevića riječ o primjeni Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, kao i procesnog krivičnog zakonodavstva (Zakona o krivičnom postupku) za čiju primjenu su zaduženi zakonom određeni organi kao i pravila po kojima su dužni da postupaju. Više čitajte ovdje.

Narodna skupština Republike Srpske formirala je na 26. posebnoj sjednici 10. maja 2018. Anketni odbor s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja Davida Dragičevića.

Predsjednik Anketnog odbora je Branislav Borenović, zamjenik predsjednika Drago Kalabić, a članovi Nedeljko Glamočak, Milanko Mihajilica i Goran Đorđić.

(nezavisne.com)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button