Banjaluka

Petrićevac dobija ambulantu, a Lauš mjesnu zajednicu i policijsku stanicu

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, danas je sa predstavnicima preduzeća „Progres gradnja“, „Tekton“ i „Građenje Đurić“ potpisao ugovore o izgradnje ambulante na Petrićevcu i zajedničkog objekta mjesne zajednice i policijske stanice na Laušu.

– Vrijednost objekta na Laušu, u kojem će biti smještena mjesna zajednica i policijska stanica, iznosi oko 900.000 KM, dok na Petrićevcu, potpisivanjem ovog ugovora, zapravo ulazimo u prvu fazu izgradnje tronamjenskog objekta, u kojem će biti smještena ambulanta porodične medicine, vrtić i mjesna zajednica. Za početak, ulazimo u gradnju amabulante, a vrijednost tog posla iznosi 200.000 KM – rekao je Radojičić poslije potpisivanja ugovora.

Loading...

Što se tiče Lauša, objekat buduće mjesne zajednice i policijske stanice biće izgrađen na mjestu nekadašnje barake u blizini restorana „Sirano“, na ukrštanju Karađorđeve i Ulice Momčila Popovića. Na istoj lokaciji dogodine će biti izgrađen i kružna raskrnica, koja bi trebalo da znatno rasteretiti saobraćaj u ovom dijelu grada.

Gradonačelnik je dodao da je riječ o dva velika gradska naselja, te da se svi poslovi obavljaju u kontekstu policentričnog razvoja grada, da se podjednako radi i na gradskom i na seoskom području.

– U pet objekata društvenih sadražaja koje smo uradili u protekle dvije godine može se primjetiti koliko se novih stvari dešava i jedna lijepa i pozitivna atmosfera – rekao je Radojičić.

On je naglasio da će nesmanjenim tempom i dinamikom biti nastavljena realizacija značajnih projekata i u 2019. godini, ističući da se trenutno radi na 25 različitih projekata.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!