Politika

“Hemijska analiza uzorka vode iz pluća je BESMISLENA CSI PRIČA”: Karan detaljno opisao RAD NA OBDUKCIJI tijela Davida Dragičevića

Rijeka Crkvena je bujična voda; u nju se sliva kišna i fekalna kanalizacija. Sastav vode se mijenja iz minuta u minut. Hemijska analiza uzorka vode iz pluća je besmislena CSI priča; da je pet puta u jednom danu analaziramo uvijek bi dobili druge rezultate. Ta priča oko vode u plućima je glupost, ocijenio je doktor Željko Karan pred anketnim odborom odgovarajući na pitanja o radu na obdukciji tijela Davida Dragičevića.

Anketni odbor danas je saslušao Karana, koji je uradio prvu obdukciju tijela Davida Dragičevića, koji je pronađen 24. marta u Crkvenoj, rječici u Banjaluci.

Loading...

Predsjednik anketnog odbora Branislav Borenović rekao je da su od tužilaštva, predsjednika RS, MUP i Zavoda za sudsku medicinu dobili traženu dokumentaciju. Borenović je otkrio da će sve sjednice biti javne.

On je upitao Karana da li izlazi na uviđaje kao mrtvozornik, a on je odgovorio negativno. Karan je precizirao da je uobičajeno da on izlazi iako je direktor Zavoda i da to odlučuju istražni organi. Dodao je da je u predmetnom slučaju bio u svojstvu specijaliste.

Na licu mjesta nije rađeno ništa, odgovoio je Karan na pitanje da li je na licu mjesta pretresao Davidove džepove. Rekao je da je policija i tužilaštvo odlučilo da to urade drugi dan, prilikom obdukcije.

Naveo je da je subotom bio uviđaj, a odluka tužioca je bila da obdukcija bude dan kasnije.

Borenović je upitao da li je moguće da je neko poslije transporta tijela mogao staviti određene predmete u džep, na šta je Karan odgovorio da postoji mogućnost ali da se to nikada ranije nije desilo.

– Kada sam izvukao stvari iz džepova stavio sam ih na bijelu podlogu i fotografisao. Na obdukciji je bio i krim-tehničar, koji je sve fotografisao. Neko od inspektora slikao je telefonom švajcarski nož i onda je vajberom poslao nekom, ko mu je odgovorio da jeste u pitanju čakija iz te kuće – prisjeća se Karan.

Rekao je i da je pravilo da se obdukcija radi poslije 24 sata. Potvrdio je da nije uradio reparaciju lica, jer se to ne radi u rutinskim obdukcijama.

– Nije bilo preloma na licu. Nisu viđene nikakve povrede na mozgu – istakao je on.

Našao je utopljeničku pjenu zbog čega je bio siguran da je utapanje uzrok smrti.

– U situacijama kada se ne moze precizno utvrditi vrijeme smrti poštuju se redovi veličine. Kada je prošlo više dana ne može se znati tačan uzrok smrti u dan-dva – rekao je Karan.

Ako se ne može tačno utvrditi uzrok smrti, upisuje se zadnji trenutak kada se zna da je žrtva bila živa.

Na pitanje da li bi navedene povrede glave mogle dovesti do gubitka svijesti, rekao je da ga to niko nije pitao i da se čovjek bez svijesti moze lako utopiti.

Karan je, na pitanje Drage Kalabića da li smatra da je u ovom predmetu uradio sve kako treba, rekao da je izvukao maksimum u ovom slučaju i da na njega nije vršen pritisak da nešto drugačije uradi.

Na pitanje Nedeljka Glamočaka rekao je da su povrede na koljenu nastale i za života i poslije smrti.

U anketnom odboru, ispred grupe Pravda za Davida, učestvuju i Borislav Radovanović i Ljiljana Tešanović.

(srpskainfo.com)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!