Kultura

Noć muzeja u Banjaluci: Vitezovi i princeze privukli najmlađe posjetioce

Radionicama za djecu u Muzeju Republike Srpske počela je manifestacija Noć muzeja u Banjaluci.

Najviše interesovanja najmlađih privukli su vitezovi u srednjevjekovnim odorama i princeze, a djeca su nakon radionica i sama se obukla u ovu odjeću iz bajki.

Loading...

Takođe i Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske večeras, trinaesti put zaredom obilježiće Međunarodni dan i Evropsku Noć muzeja.

U fokusu ovogodišnje trinaeste po redu Evropske Noći muzeja u produkciji MSU RS biće izložba “Punktumi”.

– Zbirka inostrane umjetnosti MSURS obuhvata više od 360 umjetničkih djela, a za ovu priliku izabarano je 100 djela 80 autora iz 17 evropskih zemalja (Austrije, Belgije, Bugarske, Velike Britanije, Gruzije, Italije, Irske, Mađarske, Norveške, Njemačke, Poljske, Rusije, Turske, Francuske, Češke, Švajcarske i Španije) – navodi se u saopštenju MSU RS.

Ovom izložbom obilježava se i Evropska godinu kulturnog nasljeđa proglašenu od strane Evropske komisije. Kao i svake godine manifestacija će imati imuzički dio programa koji je predviđen da se održava na platou ispred Muzeja.

Muzički dio program počeće nastupom banjalučkog dječijeg hora “Mama Wox”” zatim DJ-setom beogradskog umjetnika, glumca i popularnog tv lica Uroša Đurića, koji se već nekoliko godina veoma uspješno bavi i muzikom. Nastupom Uroša Đurića ujedno je i najava saradnje ovog umjetnika sa MSU RS koja će rezultirati njegovom izložbom u Banjaluci u toku 2018. godine. Nakon Uroša Đurića, prvi put na ovim prostorma nastupiće izuzetno popularan i aktuelan bend “Nipplepeople”.

Imajući u vidu temu ovogodišnje Noći muzeja “Hiper-povezani muzeji: novi pristupi, nova publika” publika će imati priliku da pogleda zanimljiv interaktivan program u muzeju, gdje će se posjetioci zabaviti se i izraditi svoje portrete sa pozadinama najznačajnijih slika postavke “Punktumi” u foto kabini.

(srpskainfo.com)

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!