Sport

Mali karatisti iz Banjaluke osvojili devet medalja na Balkanijadi

Reprezentacija BiH bila je izuzetno uspješna na 23. Balkanskom prvenstvu za djecu, koje je nedavno održano u Beogradu, a za taj uspjeh najzaslužniji su karatisti iz Banjaluke.

Mali sportisti su se, u duhu tradicije koja decenijama prati grad na Vrbasu, u Banjaluku vratili sa devet medalja, od kojih pet zlatnih, ali su im svečani doček priredili jedino njihovi ponosni roditelji i treneri.

Loading...

Najviše medalja osvoijili su djevojčice i dječaci iz banjalučkog kluba “Energija”, koji su na Balkanijadu poslali devet sportista, a u grad na Vrbasu donijeli čak osam medalja. Banjalučke karate nade okitile su se sa četiri zlatna, dva srebrna i dva bronzana odličja.

Zlatne medalje osvojili su Milan Lepir, Nikolina Čučak, Jovan Koprena i Anđela Stojić. Srebrena odličja su donijeli Ena Maričić i Lukas Kandić dok su se bronzom okitili Đorđe Galonja i Aleksa Kandić. Još jedno zlato u grad na Vrbasu sa Balkanijade je donio Luka Pejić iz karate kluba “Banjaluka”.

Medalje za Republiku Srpsku su osvojile i djevojčice iz Srebrenice, iz kluba “Želja – ipon“, Kristina Stanojević, Merjema Peštalić i Andrea Janković, koje su posvojile zlato u ekipnoj ženskoj konkurenciji, te Anđela Knežević iz „UNSU“ Bijeljina, koja je osvojila srebro i Teodora Lukić iz dobojskog „Sloga – Hemofarma“, koja se sa nepunih deset godina izborila za bronzu.

(srpskainfo.com)

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!