Magazin

Trikovi da čišćenje učinite lakim, a djelotvornim

Pomozite sebi i praktikujte trikove tokom čišćenja kuće koji će vam uštedjeti novac, a i olakšati posao.

Brisanje površina kao što je mesing, drveni namještaj ili ogledalo trebalo bi izgledati tako da na krpicu nanesete proizvod za čišćenje, a ne da ga nanosite direktno na područje koje želite očistiti. Prskanjem sredstva za čišćenje direktno na površinu, trošite ga brže i produžujete čišćenje jer morate duže brisati poprskanu površinu kako bi odstranili višak tečnosti.

Loading...

Sredstvo za čišćenje u obliku pjene najbolje je za čišćenje pločica i kade. Pjena bolje prianja na okomite površine od tečnihh sprejeva. Tečni sprejevi iscure u odvod i prije nego što odstrane prljavštinu. Najbolje i najbrže ćete očistiti pločice tako da nanesete pjenu na malu površinu pločica, a oribate ju sa tkaninom, sunđerom ili četkicom za čišćenje.

Prije svake upotrebe deterdženta koristite dozator, pogotovo kada upotrebljavate koncentrat. Vaš veš neće biti čistiji ako upotrijebite više sapunice, a previše količine praška može čak i oštetiti ladicu za deterdžent. Ni prevelika količina omekšivača nije dobra, jer će primjerice peškiri manje upijati ukoliko se peru sa prevelikom količinom omekšivača.

Kod čišćenja wc-a uglavnom se sredstva za čišćenje nanose na ivicu šolje. Kako bi poboljšali njihovu djelotvornost, prije nanošenja sredstva pustite vodu kako bi se gel raspodijelio po cijeloj šolji. Novac i prostor uštedjeće vam višenamjenski proizvodi za čišćenje.

izvor: savjetnica.com

Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!