Banjaluka

Banjalučki osnovci vozom do drugara u Novi Grad

Učenici Osnovne škole “Branko Radičević” iz Banjaluke otputovali su danas vozom u Novi Grad da bi se upoznali o ovom vidu prevoza putnika. Ovo je bio veliki događaj za mališane, jer mnogi od njih nikada prije nisu sjeli u voz.

Direktorka OŠ “Branko Radičević” Darija Mićić kaže da je projekat “Nezaboravno putovanje” osmislila nastavnik likovne kulture u ovoj školi Biljana Vukičević, te da se realizuje već petu godinu u saradnji sa resornim ministarstvom i preduzećem “Željeznice Republike Srpske”.

-Naš domaćin u Novom Gradu će biti OŠ “Sveti Sava”, te ćemo sa učenicima ove škole na Novskom keju uz rijeku Unu zasaditi sadnicu platana, u znak sjećanja na početak druženja đaka ove dvije škole- rekla je Mićićeva, prenosi Srna.

Ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić istakao je da je ovo dobra prilika za promociju putničkog željezničkog saobraćaja, kojem u posljednje vrijeme opada popularnost.

– Potrebno je što više raditi na promociji ovog vida prevoza, koji bi putnici trebalo mnogo više da koriste, jer je siguran i udoban. Radi se na restrukturisanju preduzeća “Željeznice Srpske”, radićemo i modernizaciju, a do tada treba što više da promovišemo voz kao značajno prevozno sredstvo, koji je nekad bio najzastupljeniji vid putovanja- rekao je Trninić.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!