Magazin

Dobila je izazov da se pretvori u Mona Lisu – ovo niko nije očekivao…

Ako ste ikada sumnjali u umjetničku vrijednost make upa, vlogerica He Yuhong promijenit će vaše mišljenje – svojim zapanjujućim preobražajima u likove sa istorijskih umjetničkih djela.

Ovo je razlog zašto postoji naziv make up umjetnici. He Yuhong posta svoje kreacije šminkom na svoj „Miaopai“ videokanal, a nedavne transformacije njenog lica u remekdjela (posebno da Vinčijeve Mona Lise) postale su pravi hit.

Masovno su se dijelile po kineskim društvenim mrežama – njen video pogledan je više od 20 milijuna puta!

„Kad vidiš lice kao prazan komad papira, mogućnosti su beskrajne“, napisala je pored svojih fantastičnih postova. Započela je s tim nakon što je jedna njena pratiteljica u šali komentirala da bi trebala proširiti svoje transformacije i na „zapadnjačke celebe“ te likove klasičnih umjetničkih djela. Kao što se vidi iz priloženog, to joj je itekako uspjelo.

„I sama volim slikati“, izjavila je He u jednom intervjuu. „Kad sam vidjela sjajne reakcije na video s Mona Lisom, nastavila sam stvarati ‘Damu s hermelinom’.“ Izrada svake kreacije traje četiri do šest sati.

miss7.24sata.hr autor: Sonja Simon

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!