Politika

SNSD: Ekonomska situacija u Srpskoj stabilizovana, a bezbjednosna situacija dobra

Izvršni komitet SNSD-a je na današnjoj sjednici u Banjaluci pružio punu podršku radu Vlade RS konstatujući da je ekonomska situacija u Srpskoj potpuno stabilizovana, što je nedavno i zvanično potvrđeno usvajanjem rebalansa budžeta.

Izvršni komitet SNSD-a je pozdravio najavljeno novo povećanje penzija i činjenicu da će ovaj saziv Vlade Srpske svoj mandat završiti sa ukupnim povećanjem penzija od čak 20 odsto.

-Konstatovano je i da je, bez obzira na rekordan broj zaposlenih u Srpskoj, potrebno kreirati novi program koji će omogućiti zapošljavanje značajnog broja građana, a razgovarano je i o stanju u institucijama kulture širom Srpske, uz zaključak da je potrebno pronaći način da one budu dodatno osnažene – saopšteno je iz SNSD-a.

Izvršni komitet razmatrao je i stanje bezbjednosti u Srpskoj, zaključivši da je bezbjednosna situacija dobra.

-Razgovarano je i o migrantskom talasu koji je zahvatio BiH i podržana je odluka Vlade Srpske da odbije svaku odluku Savjeta ministara BiH koja bude donesena bez njene saglasnosti – naveli su iz SNSD-a.

Na sjednici je razmatran i način kandidovanja, te je odlučeno da lokalni odbori stranke svoje prijedloge kandidata moraju dostaviti do kraja ovog mjeseca, kao i da će sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora SNSD-a biti održane u utorak 29. maja, odnosno naredne sedmice.

(Srna)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!