Banjaluka

Učenicima htjeli da naplate ulaz u manastir?

Redakciju Portala banjaluka.com o nesvakidašnjem događaju obavijestili su roditelji dijela učenika Osnovne škole “Branko Ćopić” u Banjaluci. Oni tvrde da je, kako kažu, neko pokušao da zaradi na njihovih djeci tražeći od njih da plate ulaz u manastir tokom izleta i to 5 KM po osobi.

15 za prevoz, 5 ulaz u manastir

Naime, u toku je organzacija izleta učenika nižih razreda, koji su trebali da posjete manastir Gomionica. Cijena izleta je 20 KM, od čega su 15 KM su troškovi prevoza, a 5 KM, saznali su roditelji, košta ulaz u manastir.

Roditeljima je bilo sumnjivo da se ulaz u manastir naplaćuje.

Brankica (prezime poznato redakciji), majka jednog učenika kaže da je u srijedu dobila tu informaciju, ali da se juče pojavila nezvanična informacija da im, ipak neće tražiti novac za, kako kažu ulazak u manastir. Dodaje da se cijena vjerovatno mijenja zbog pritiska roditelja na školu.

“Kontaktirala sam manastir i oni su mi potvrdili da su i oni dobili informaciju da se naplaćuje ulaz u manastir, a to oni nikad od nikog nisu tražili.”

Roditelji se pitaju ko organizuje jednodnevni izlet i u čije ruke taj novac odlazi.

Od prošle godine nema Školskog odbora

„Od novembra prošle godine nema školskog odbora, pa me zanima kako se te odluke donose.“

Direktorica demantuje tvrdnje roditelja

Pozvali smo i direktoricu Osnovne škole „Branko Ćopić“, Branislavu Pejašinović.

„Za neka izletišta se plaćaju ulazi, za neka ne plaćaju. Drugi i treći razred ide u Gomionicu i cijena je 15 KM.“

Demantovala je da se juče cijena korigovala, te dodala da su ponudu za izlet od agencije dobili prije dva mjeseca, kao i da su u proceduri za imenovanje školskog odbora.

Manastir: Čuli smo da naplaćuju, mi nemamo s tim veze

U manastiru su nam potvrdili da ih roditelji zovu, da provjere da li se ulaz naplaćuje.

„Mi nikome ne naplaćujemo ulaz, ali kažu da djeci naplaćuju ulaz po 5KM, neki 1KM ili dvije, to sve zavisi od škole do škole. U manastir može doći ko god želi, nikad nismo naplaćivali.“

(banjaluka.com)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!