Region

Na školskom brodu pronađene desetine kilograma droge FOTO

Vojna policija je jutros na školskom brodu “Jadran” pronašla više desetina kilograma materije za koju se sumnja da je droga i tako spriječena namjera kriminalnih grupa da zloupotrijebe krstarenje broda, saopšteno je iz Ministarstva odbrane (MO).

“Na osnovu operativnih radnji ovlašćenih službenih lica Odjeljenja za vojno obavještajne i bezbjednosne poslove, došlo se do saznanja da određene kriminalne grupe imaju namjeru da iskoriste krstarenje školskog broda “Jadran”, koje je bilo planirano za danas, 19. aprila 2019. godine, za sprovođenje kriminalnih aktivnosti. U ranim jutarnjim časovima, od strane vojne policije, izvršen je pregled i pretres školskog broda “Jadran”, pri čemu je pronađeno više desetina kilograma materije za koje se sumnja da se radi o psihoaktivnim supstancama”, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Loading...

Thumbnail

O događaju je obaviještena Uprava policije i nadležno tužilaštvo.

Danas je bilo planirano da se realizuje praktična obuka studenata Pomorskog fakulteta iz Kotora, a u okviru dosadašnje saradnje Ministarstva odbrane i Univerziteta Crne Gore.

“Pripadnici Uprave policije i Vojne policije, po nalogu ovlašćenog tužioca, sprovode mjere i radnje u cilju otkrivanja i procesuiranja počinilaca ovog krivičnog djela. Nadležni državni organi će o daljim aktivnostima vezanim za navedeni slučaj, u toku dana dodatno informisati javnost”, dodaju iz MO.

Thumbnail

Na Pinima su se pojavila dva džipa Vojne policije. Ronioci Pomorskog odreda MVCG zaronili su ispod “Jadrana” vezanog na Pinima, kako bi pregledali podvodni dio trupa broda i dno mora ispod broda.

Posada je na brodu, a na”Jadranu” je i komadant MVCG, kapetan bojnog broda Vesko Tomanović.

Prema nezvaničnim informacijama, studenti i profesori Pomorskog fakulteta nisu se ni ukrcali niti su unijeli svoje stvari na jedrenjak, prije nego sto je na njemu pronađena sumnjiva materija.

Thumbnail

Oni su trebali da se ukrcaju na brod tek kada se on, po zvaničnoj ceremoniji ispraćaja na Pinima, prebaci na carinski vez u Porto Montenegru radi točenja goriva i obavljanja carinsko-administrativnih formalnosti prije prelaska državne granice.

Za sada je nepoznato kada će i da li će brod uopšte isploviti na planirano krstarenje, a kao mogući termin polaska pominje se 14 časova.

Thumbnail

Istragu zajedno vode Uprava policije i vojno-bezbjedonosni organi, a njome koordinira Više državno tuzilaštvo iz Podgorice.

Policija je dovela i psa posebno obučenog za otkrivanje droge.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!