Banjaluka

Zalužani: Gradi se trotoar sa biciklističkom stazom i oborinska kanalizacija

U Ulici Put srpskih branilaca, u centru Zalužana, danas je počela izgradnja trotoara sa biciklističkom stazom i oborinske kanalizacije, za šta je Grad izdvojio oko 200.000 KM.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao početku radova, kazao je da je upravo gradnja trotoara bila prioritet stanovnika sa ovog područja.

-Kao glavni problem isticali su potrebu izgradnje trotoara, prije svega zbog djece ali i ostalih koji idu ovom veoma frekventnom saobraćajnicom. Radimo u dvije faze, od kojih je prva počela danas, i to izgradnja pješačke i biciklističke staze u dužini od 250 metara i oborinske kanalizacije obostrano u dužini od 350 metara – kazao je Radojičić.

On je naglasio da će se na predstojećoj sjednici Skupštine Grada naći i prijedlog za odobrenje odluke za povlačenje ranije odobrenih sredstava od zaštite od poplava i preusmjeravanje preko 600.000 KM u nastavak ovog posla u Zalužanima.

-Tim sredstvima mogli bismo izgraditi preko kilometar trotoara, tako da bismo ovdje imali znatno drugačiju sliku, i što se tiče odvodnje kanalizacije i trotoara i time mogućnost da se uz glavnu saobraćajnicu normalno odnosno bezbjedno kreće – naglasio je gradonačelnik Radojičić.

Ove godine, na ovom području ulagaće se i u vodovod u Kuljanima i u puteve.

Predsjednik Savjeta MZ Zalužani Radivoj Šušnjar, istakao je značaj ovog posla za stanovnike Zalužana i Kuljana.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!