Politika

Govedarica: Istraživanja me ne interesuju, hoću podršku naroda

Predsjednik SDS Vukota Govedarica rekao je danas na konferenciji za novinare da ga ne interesuju razna istraživanja i protivkandidati nego kako će zadobiti povjerenje naroda.

“Interesuje me kako zadobiti povjerenje naroda i onda sva obećanja koja smo dali moraju biti ispoštovana. Ja želim odgovornost, naporan rad i rezultate, a ako ćemo biti kao naši politički protivnici, onda takvu pobjedu ne želim”, kazao je Govedarica, koji je i kandidat Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske.

On je naglasio da želi istinske promjene i da će kada bude izabran za predsjednika Republike Srpske potpisati dva dokumenta: jedan o popisu svoje i imovine njegove porodice, a drugi o neopozivoj ostavci koja će biti pokrenuta automatski ukoliko se utvrdi da je njegova imovina u toku mandata za jednu marku veća od njegovih primanja.

“„Tražiću da se u skupštinsku proceduru uputi zakon o ispitivanju porijekla imovine”, kazao je Govedarica i dodao da bi bilo dobro da Milorad Dodik upozna javnost sa svojom imovinom, zajedno sa ostalim visokim funkcionerima SNSD-a da se vidi kako su je stekli.

Komentarišući Dodikove najave da će se obezbijediti donošenje zakona o stranim donacijama, Govedarica kaže da SDS nema problem sa stranim donacijama.

„Pozivamo predsjednika Srpske i SNSD-a da objavi koliko je u proteklom vremenu SNSD imao tih donacija po raznim osnovama. Podsjećam, 2009. Stejt department je objavio da neće više finansirati SNSD po bilo kom osnovu. Mi podržavamo da se donese zakon koji će definisati i domaće donacije, pa da vidimo ko, kako i na koji način finansira razne nevladine organizacije i razne portale koji nemaju sjedište i urednike, a svakodnevno satanizuju opozicione političke partije“, rekao je Govedarica.

Najavio je da će koalicioni sporazum o usaglašenom djelovanju između opozicionih partija okupljenih u Savezu za promjene biti potpisan 04. juna.

„Ukoliko je zaista dobro stanje u Republici Srpskoj, ako se dobro živi, bezbjednost na visokom nivou, mladi ljudi su srećni, onda je logično da protivnički kandidat bude onaj koji je u proteklih pet godina to i omogućio“, naglasio je Govedarica, komentarišući koga očekuje za protivkandidata SNSD-a.

U Popodnevnim satima SNSD je saopštio da je to Željka Cvijanović, koja se posljednjih pet godina nalazi na čelu vlade RS.

(BN)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!