Magazin

Najsočniji kolač od višanja

Odličan kolač kada nam dođu velike vrućine, a ipak želite da se fino zasladite i osvježite. Višnje u ovoj kombinaciji daju taj osvježavajući kiselkasti ukus, a može da se pravi i sa bilo kojim voćem.

I dio – bijeli: 500 ml vode, 500 ml mlijeka, 10 kašika šećera, 10 kašika griza

II dio – žele: 1 tegla kompota od višanja, 500 ml soka od višanja iz kompota, 6 kašika šećera, 1 vanilin šećer, 2 pudinga od vanile

III dio – žuti: 500 ml mlijeka, 4 žumanca, 5 kašika brašna, 10 kašika šećera, 200 g margarina

Uputstvo:

Poređati red keksa u dublju tepsiju. Pomiješati vodu i šećer pa odvojiti malo i u to umiješati griz i šećer, a ostatak mlijeka staviti da provri. Zakuvati griz i miješati da se zgusne pa preliti preko keksa dok je vrelo.

Soku od višanja dodati vode ako je potrebno da bi bilo 500 ml, pa odvojiti 100 ml i u tome umutiti šećer i pudinge, a ostatak zajedno sa višnjama staviti da provri.

Zakuvati puding kada provri i malo miješati da se zgusne, pa istresti preko mase od griza. Ostaviti da se hladi dok se skuva i treći dio.

Umutiti žumanca sa šećerom i brašnom da dodati malo hladog mlijeka i sve sjediniti. Ostatak mlijeka staviti da provri pa kada provri zakuvati masu sa žumancima i miješati da se zgusne, pa preliti preko želea od višanja. Možda će vam trebati između filova po pola sata razmaka da bi se stegli. Ostaviti da se ohladi pa staviti u frižider da se dobro rashladi. Dekorisati po želji.

Prijatno!

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!