Banjaluka

Davor Dragičević: “Nismo te uspjeli spasiti, izvini sine” (FOTO)

Na Trgu Krajine u Banjaluci večeras je održano novo okupljanje na skupu “Pravda za Davida”.

– Dragi moj sine, dušo moja, dragi naš Davide. Saučesništvo u ubistvu je teže nego ubistvo. Kazna je do 45 godina robije – poručio je Davor Dragičević po 66. put iz centra Banjaluke.

Loading...

On je pozdravio sve medije, posebno HRT koji je danas snimao skup na banjalučkom trgu.

– Želimo samo istinu i pravdu. Jataci će sami pasti. Nema ovdje sine sudbine. Otet si, silovan, masakriran. Nismo te uspjeli spasiti. Izvini sine. Tražili smo te šest dana. Ostao je tvoj krevet prazan, majice što smo spremili za ljeto. Ostale su majice koje nećeš nikada isprljati. Imam samo jednu misiju, na grobu sam rekao, Davida Dragičevića i svu otalu djecu vam neću oprostiti. Šetate, hodate, mazite svoju djecu za laku noć. Mene ste ostavili samog u četiri zida da tugujem. Ostajemo ovdje. Ubice i zločinci i zvaničnici koji obavljate funkcije, nećemo poslije ovoga živjeti zajedno. Idemo do kraja – poručio je Dragičević.

Nakon njegovih riječi i večeras je puštena pjesma “Klinac u getu”.

– Đakac naš, tu smo. Nikada te ne bismo ostavili druže, jer bi i ti isto uradio za nas. Nećemo stati sve dok krivac za tvoju smrt ne odgovara – poručila je jedna od Davidovih drugarica.

Davidov otac je poručio da je ovo njegova borba za istinu i pravdu.

– Ja, Davor Dragičević nikada vas neću ostaviti, nadam se da nećete ni vi nas ostaviti. Idemo do kraja – poručio je Davor.

Na Trg Krajine su večeras došli i mnogobrojni građani iz Srpca da podrže skup “Pravda za Davida”.

Ljubav ove djece prema Đakcu promjenila je sve nas. Ljubav je bacila zlo na koljeno. Njihova zelja za pravdom natjerala je mnoge koji cini nepravde da se zamisle nad svojim postupcima. Ponosni smo na njih kao roditelji. Oni nisu otišli nigdje, svaki dan su tu sa svojim Đakcem. Obećali su da će učiniti ono što je Đakac želio, da ljubav bude pokretač svega. Obećali su mu da će nastaviti tim putem i učiniti sve da se zločin koji je učinjen prema njemu nikada ne ponovi nijednom djetetu. Oni su naša budućnost i zato se osjećam sigurno u tom oblaku ljubavi. Oni su obećali Đakcu, a mi njima da nećemo stati do zadnjeg daha dok Davidu i njegovoj porodici ne donesemo istinu i pravdu – poručila je jedna od učesnica skupa.

Na Trgu Krajine je i ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, koji je razgovarao sa okupljenima, kao i ocem nastradalog mladića Davida, Davorom Dragičevićem.

(srpskainfo.com)
Foto Siniša Pašalić

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!