Politika

Dodik: Godinama rade na slabljenju moje pozicije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je tačno da su britanske obavještajne službe uspostavile logistički i operativni centar u Sarajevu s ciljem slabljenja njegove pozicije pred izbore i naglasio da se na slabljenju njegove pozicije iz Sarajeva radi već godinama.

“Mi znamo da su Britanci odobrili nekih devet miliona funti za sprečavanje ruskog uticaja na Balkanu. Ako je iko uticao na Balkanu, uticali su oni i Amerikanci. Rusi su najkorektniji, što se toga tiče. Rusi ovdje nemaju nikakve misije”, rekao je Dodik novinarima u Beogradu.

Loading...

On je podsjetio da od ruskih medija postoji samo “Sputnjik” u Beogradu, dok u BiH nemaju nijednog.

“Ovi u BiH imaju – N1, RTL, ‘Al DŽaziru’. Sve imaju, a Rusija nema nijednog medija, a onda kažu – sprečavanje ruskog uticaja. Kakvog ruskog uticaja? Britanci su došli iz tog razloga”, rekao je Dodik, dodavši da su Britanci stalno istorijski prisutni u ovom regionu i uvijek protiv Srba.

On je istakao da poštuje Rusiju, veliki ruski narod i ruskog predsjednika Vladimira Putina, ali i da poštuje i njihove predsjednike, da nema nijedan problem da se sretnem sa bilo kim, ako oni to hoće.

Dodik je istakao da poštuje Putina zato što prihvata da razgovara o jednoj maloj Republici Srpskoj kroz instituciju predsjednika Republike.

“A oni /Zapad/ pokazuju svoju aroganciju zato što taj mali predsjednik Republike Srpske neće da sluša njihove naloge. I neću da slušam”, poručio je Dodik.

Predsjednik Srpske je podsjetio da se već godinama radi na slabljenju njegove pozicije iz Sarajeva. “Oni su instalirali Sud i Tužilaštvo da bi se sudilo nama političarima. Ti sistemi ‘žutih revolucija’ i kriminalizovanja rukovodstva Srpske su poznati i mi to znamo”, rekao je Dodik, napomenuvši da on u ovom trenutku ima oko 70 krivičnih prijava.

Dodk je naveo da je za svoju izjavu da “ne postoji ‘bosanski jezik’” dobio deset krivičnih prijava, koje samo čekaju da se procesuiraju i dodao da će ponovo reći – “ne postoji ‘bosanski jezik’”.

Predsjednik Srpske je poručio da oni koji hoće da nešto ima prefiks “bosanski”, a ako hoće Srbe u BiH i Republiku Srpsku, onda moraju da se dogovore šta je to “bosanski jezik”.

“Nećete vi nama praviti ‘bosansku naciju’, ‘bosanski jezik’, ‘bosansko pismo’, a da mi ćutimo. A pošto nećemo da ćutimo, onda nam daju krivične prijave”, rekao je predsjednik Srpske.

Dodik je rekao da su to sve specijalne metode koje se provode, poručivši – “neka ih, neka rade”.

Namjerno ubacuju migrante u BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su zemlje EU davno zatvorile granice za migrante i namjerno ih sada ubacuju u BiH.

“Svi oni su zatvorili granice davno i Hrvatska, i Mađarska. Nama ubacuju sada migrante veoma namjerno, jer nakon tri godine kada im date azil, automatski dobijaju pravo na državljanstvo. A kada dobiju državljanstvo, onda imaju aktivno i pasivno biračko pravo”, upozorio je Dodik.

On je rekao novinarima u Beogradu da je BiH odjednom postala top tema za migrante, a onda se pojavi Brisel koji kaže da predlaže da, u skladu sa evropskim vrijednostima, migranti budu 10 godina u BiH, a davaće im pomoć.

“Pa, vodite ih onda kod sebe, pa im dajte pomoć. Šta će kod nas? Mi nismo izazvali migrantsku krizu, nismo napravili problem na Bliskom istoku i ne želimo posljedice. Neka nas optuže da nismo humani, šta god hoće, ali mi nemamo mogućnosti da smjestimo izbjeglice i migrante”, poručio je Dodik.

Srpska i Srbija zajedno u ovom vijeku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu da bi Republika Srpska i Srbija u ovom vijeku trebalo da postanu jedna teritorijalna zajednica.

Dodik je na predavanju studentima Fakulteta političkih nauka rekao da zna da će zbog tog stava, koji ne govori prvi put, biti oštrih reakcija iz Sarajeva.

“Mi u ovom vijeku treba da završimo kao Republika Srpska i Srbija, objedinjeni u jednoj teritorijalnoj zajednici”, rekao je Dodik, što je pozdravljeno burnim aplauzom.

On je istakao da Republiku Srpsku vidi kao državu sa svim elementima i definicijama koje su poznate.

Dodik je naveo da Srpska ima svoju vladu, parlament i svoje finansije kojima može da se finansira.

On je kao primjer za nefunkcionisanje BiH slikovito naveo da bi, ukoliko bi u nekom slučaju u BiH nestalo svjetla, samo Republika Srpska mogla da ga upali.

Predsjednik Republike Srpske je naglasio da Srpska ima svoje prijatelje Srbiju, Rusiju i odlične odnose sa Kinom.

Dodik se prethodno sastao sa dekanom Fakulteta političkih nauka Draganom Simićem.

(Srna)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!