BanjalukaSport

“Loptarija” na Trgu Krajine

Djeca osam banjalučkih osnovnih škola i četiri vrtića pokazaće sutra, 31. maja svoje znanje i vještine na Međunarodnoj sportsko-edukativno-zabavnoj manifestaciji „Loptarija“, koja će biti održana na Trgu Krajine od 11 do 13 časova.

Kako su naveli iz Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, cvaka škola priprema ekipu učenika koji će se takmičiti, a u svakoj ekipi je po 20 učenika uzrasta do 10 godina. Osim učenika, u žogariji će učestvovati i po 20 djece iz četiri vrtića.

Loading...

Djeca će se takmičiti u raznim igrama: igre spretnosti, pokaži šta znaš, fer-plej, i ti profesore, fudbal tri na tri, ekologija, vragolije, pjevačke i plesne predstave i dr.

Aktiv direktora osnovnih škola je podržao prijedlog da se realizuje pomenuti projekat, a koordinator je Osnovna škola „Ivo Andrić“ zajedno sa Gradskom upravom.

„Loptarija“ je međunarodni projekt koji uključuje devet zemalja: Sloveniju, Italiju, Austriju, Mađarsku, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Srbiju i Crnu Goru.

Cilj je djeci predstaviti zdrav način života i fizičke aktivnosti, vrijednosti ‘fer pleja’, jednakosti, solidarnosti, poštenja, druženja i igre.

Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!