Banjaluka

Medicinska škola ostaje u “Kosmosu” do 2021., obezbijeđena sredstva za adaptaciju

Ministarstvo prosvjete RS je obezbijedilo 1,4 miliona KM za adaptaciju prostora u zgradi „Kosmosa“ za potrebe Medicinske škole Banjaluka i škola će tu ostati do 2021. godine, a do tada se očekuje trajnije rješenje, poručili su iz ovog ministarstva.

U odgovoru na naše pitanje da li Ministarstvo prosvjete ima rješenje za banjalučku Medicinsku školu, koja već 50 godina nema svoje prostorije, navodi se, između ostalog, da je „ugovor o korištenju prostora sa „Kosmosom“ potpisan 2008. na deset godina, odnosno do 2021. godine”.

Loading...

-Zakonom o srednjem obrazovanju definisano je da se sredstva za rad srednjih škola izdvajaju iz budžeta RS, iz budžeta jedinice lokalne samouprave na čijem području se škola nalazi, kao i iz drugih izvora. Sredstva za izgradnju, sanaciju, dogradnju, opremanje i investiciono održavanje srednje škole obezbjeđuju se dijelom iz budžeta Republike Srpske, a dijelom iz budžeta jedinice lokalne samouprave – navode u Ministarstvu prosvete.

Podsjećaju da Ministarstvo zdravlja RS planira izgradnju Medicinske škole u okviru Medicinskog kampusa. Još se ne zna kada će i od kojeg novca Kampus biti sagrađen.

(srpskainfo.com)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!