Banjaluka

Radojičić: Nemamo kapacitete za smještaj migranata

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da grad nema kapacitete za smještaj migranata i poručio da te ljude ne mogu raspoređivati zajednički organi na nivou BiH, jer to nije njihova nadležnost, već u rješavanje problema moraju biti uključene lokalne i entitetske vlasti, kao i kantonalne u Federaciji BiH.

“Neophodan je dogovor. Ako nema dogovora ne može nikakav /ministar bezbjednosti BiH Dragan/ Mektić ili neko drugi ‘odozgo’ da šalje izbjeglice tamo gdje on misli, pogotovo zato što nema uvid u stanje na terenu”, rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

Loading...

Navodeći da je iz medija čuo za najave da bi migranti mogli da budu negdje smješteni, Radojičić je istakao da Banjaluka nema kolektivne centre predviđene za njihovo smještanje.

“U Savjetu ministara su operisali sa objektima koji više nisu u funkciji, tipa onih u naselju Kuljani, koji nisu više vojna imovina, niti su u namjeni u kojoj su bili”, rekao je Radojičić.

On je ocijenio da u svemu tome ima dosta politike.

“Nadležnost zajedničkih institucija je da na granicama sprovedu kontrolu i zaustave što se dešava. Zajednički organi unutar BiH ne mogu raspoređivati građane, jer to nije njihova nadležnost”, napomenuo je Radojičić.

“Večernje novosti” pišu da se u Sarajevu pojavila karta i raspored za smještaj 11.000 migranata u četiri grada Republike Srpske – Banjaluci, Bijeljini, Zvorniku i Trebinju, te opštinama Višegrad i Gradiška.

“Sve više se govori da postoji prećutni plan Savjeta ministara da Republika Srpska primi 11.000 migranata, od kojih bi po 2.500 otišlo u Bijeljinu i Trebinje, 2.000 u Zvornik, po 1.500 u Banjaluku i Gradišku, dok bi 1.000 migranata završilo u Višegradu”, saznaju “Novosti” od izvora bliskih Savjetu ministara.

(Srna)

Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!