Politika

Čubrilović: Skupština Srpske najuspješniji parlament u BiH i okruženju

Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS, rekao je da je, po svim parametrima, Narodna skupština Republike Srpske najefikasniji i najfunkcionalniji parlament u BiH, naglasivši da je parlament u ovom sazivu nesmetano funkcionisao i vršio svoju ustavnu nadležnost.

Čubrilović je danas primio delegaciju britanske grupe Interparlamentarne unije Velike Britanije koju je predvodio predsjedavajući grupe, Najdžel Evans, a tokom sastanka razgovarano je o političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, funkcionisanju institucija, stanju u oblasti infrastrukture i privrede, te mogućnostima privlačenja novih britanskih investicija u domaću privredu.

Loading...

“U poređenju sa ostalim parlamentima u BiH, naš parlament je održao najveći broj sjednica i usvojio najviše odluka od važnosti za naše građane. Nema ni jednog prijedloga ili nacrta zakona, odluke, informacije i izvještaja, koje su predloženi parlamentu, a da nisu razmotreni na radnim tijelima i obrađeni na sjednicama parlamenta”, rekao je Čubrilović.

Čubrilović je predstavio britanskoj delegaciji organizaciju, rad i nadležnosti parlamenta Republike Srpske, funkcionisanje skupštinskih radnih tijela, zastupljenost političkih partija, kao i ustavnu poziciju Republike Srpske unutar Bosne i Hercegovine.

Članovi britanske delegacije informisali su predsjednika Čubrilovića da su zadovoljni poslovanjem britanskih kompanija u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, te da će se založiti kod britanskih investitora da nastave sa većim ulaganjima kako bi doprinijeli jačanju domaće privrede.

Čubrilović, kojeg je predsjedavajući grupe Najdžel Evans pozvao da posjeti britanski parlament, zahvalio se britanskoj delegaciji na posjeti Banjaluci i Narodnoj skupštini Republike Srpske, saopšteno je iz Narodne skupštine RS.

(NN)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!