Kultura

Večeras koncert Asima Sarvana: Presjek karijere u Banskom dvoru

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora večeras će od 20 časova uz pomoć prijatelja održati koncert čuveni srpski kantautor Asim Sarvan.

Legendarni gitarista, kompozitor i aranžer, bio je zapaženi akter beogradske akustičarske scene, a grupa “S vremena na vreme”, čiji je jedan od osnivača, početkom sedamdesetih prošlog vijeka, bila je jedna od najzaslužnijih za formiranje autentičnog domaćeg urbanog zvuka.

Takođe, Sarvan je ostvario i zapažen uspjeh kao solo umjetnik a koncert u Banjaluci po njegovim riječima biće zanimljiv presjek njegove karijere.

– Moj repertoar još uvijek čine; „Svetla, Svetlosti“, „Vasilije Sveti, ponose monaha“, sa albuma „Ajde Jano, kuću da ne damo“ (2007). Tu si potpuno nove pjesme, koje su mi dale novi zamajac i koje upravo snimam. Riječ je o albumu“ U vreme ono… „. Radimo ga otac Timotej, iguman manastira Vaznesenje u Ovčaru i ja. Otac je napisao nekoliko pjesama, ja dodao melodije i nekoliko svojih, a među njima i pjesmu „Na Drini ćuprija“, koju promovišem, upravo, ovih dana. Takođe, napravio sam izbor od nekoliko pjesama iz repertoara grupe “S vremena na vreme“, koje publika s pravom očekuje, a i meni čine posebno zadovoljstvo. Sa mnom će nastupiti gitarista, moj novi prijatelj i saradnik Grigorije Pećanac, a posebni i dragi gosti na koncertu će nam biti članovi Muškog kamernog ansambla „Istočnik“ predvođeni Arsenom Čarkićem -kaže poznati muzičar i dodaje da su talenti obavezujući za njega.

– Talenti su obajezujući za mene. Tako ih ja razumijem. Imam pravo da se potpišem kao autor njihovog djelanja jer sam ih ja dobio. Na osnovu toga se i usuđujem reći – moji su, svjestan da je moja i odgovornost za ono kako i na šta te talente trošim! Dakle, imam slobodu da upravljam njima, ali ne kako se meni ćefne, nego kako treba; po volji darodavca, a od te koristi ostane i meni, koliko da ne umuknem! Time je zadovoljno rečeno: „Kako seješ tako ćeš žnjeti“- kaže poznati muzičar.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!