Društvo

Film “Lica Lafore” u francuskom Parlamentu 17.maja

Višestruko nagrađivani film “Lica Lafore” autora Denisa Bojića, rađen u produkciji RTRS-a biće prikazan u francuskom Parlamentu 17.maja.
Francuski parlament - Foto: Wikipedia

Projekcija će biti održana u gornjem domu francuskog Parlamenta-Senatu, na poziv francuskog senatora Sebastiana Merana. Ovo je prvi put da se jedan sadržaj rađen u produkciji RTRS-a prikazuje u najvišem institucionalnom tijelu Republike Francuske.

Film “Lica Lafore”, biće dio nastavnog programa srednje škole “Abraham Linkoln” u Denveru. Osim srednjih škola, u planu je uvrštavanje filma u Odsjek za genetiku na Univezitetu u Denveru.

Film “Lica Lafore” prikazan je na brojnim međunarodnim filmskim festivalima, kao i medicinskim fakultetima i zdravstvenim ustanovama širom svijeta.

Između ostalog, i na 32. kongresu epileptologa u Barseloni, u jednoj od najvećih farmaceutskih kompanija “Ionis Pharmaceuticals” u San Dijegu, te na 91. kongresu neurologa Njemačke u Berlinu, te na AKH klinici u Beču.

Ovaj prvi dugometražni film iz BiH, koji se bavi temom rijetkih bolesti, dobio je i institucionalno priznanje, te je prikazan u Evropskom parlamentu u Strazburu, Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!