Kultura

Od 4. do 11. juna: Teatar fest „Petar Кočić 2018“

Premijerom predstave „Кarolina Nojber“ autora Nebojše Romčevića, u adaptaciji i režiji Кokana Mladenovića, u Narodnom pozorištu RS će u ponedjeljak, 4. juna, biti otvoren Teatar fest „Petar Кočić 2018“ koji se ove godine održava pod sloganom „Mit i stvarnost“.

Program je ove godine odabrao reditelj Marko Misirača, koji je kazao da je akcenat i ovaj put na domaćim savremenim autorima, ali da je odabrao predstave koji preispituju mitove i predrasude i bave se njima na jedinstven način.

Loading...

Misirača je podsjetio da Teatar fest „Petar Кočić“ festival koji vrednuje i promoviše vrhunska dostignuća u pozorišnoj djelatnosti, sa akcentom na autore koji stvaraju na jezicima južnoslovenskih naroda.

Festival je osnovan 1998. godine, a od 2008. dobio je takmičarski karakter. Tako je smotra pozorišta prerasla u manifestaciju na kojoj se predstavljaju i vrednuju najbolja pozorišna ostvarenja, predstave nastale prema savremenom dramskom tekstu regiona.

Ovogodišnji festival traje do 10. juna, a kompletan program pogledajte ovdje.

Teatar fest „Petar Кočić 2018“ podržao je i Grad Banja Luka i nalazi se u Кalendaru kulturnih manifestacija Grada za 2018. godinu.

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!