Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Kultura

Od 4. do 11. juna: Teatar fest „Petar Кočić 2018“

Premijerom predstave „Кarolina Nojber“ autora Nebojše Romčevića, u adaptaciji i režiji Кokana Mladenovića, u Narodnom pozorištu RS će u ponedjeljak, 4. juna, biti otvoren Teatar fest „Petar Кočić 2018“ koji se ove godine održava pod sloganom „Mit i stvarnost“.

Program je ove godine odabrao reditelj Marko Misirača, koji je kazao da je akcenat i ovaj put na domaćim savremenim autorima, ali da je odabrao predstave koji preispituju mitove i predrasude i bave se njima na jedinstven način.

Misirača je podsjetio da Teatar fest „Petar Кočić“ festival koji vrednuje i promoviše vrhunska dostignuća u pozorišnoj djelatnosti, sa akcentom na autore koji stvaraju na jezicima južnoslovenskih naroda.

Festival je osnovan 1998. godine, a od 2008. dobio je takmičarski karakter. Tako je smotra pozorišta prerasla u manifestaciju na kojoj se predstavljaju i vrednuju najbolja pozorišna ostvarenja, predstave nastale prema savremenom dramskom tekstu regiona.

Ovogodišnji festival traje do 10. juna, a kompletan program pogledajte ovdje.

Teatar fest „Petar Кočić 2018“ podržao je i Grad Banja Luka i nalazi se u Кalendaru kulturnih manifestacija Grada za 2018. godinu.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Izdvojeno
Close
Back to top button