Sport

Počinje Eurokup – Česi na Vrbasu

Najbolji evropski rafteri takmičiće se ovog vikedna na stazi u kanjonu Tijesno.

Rafting klub Kanjon i rijeka Vrbas ugostiće najbolje raftere iz Češke, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, BiH i Bugarske. Česi su tokom dana već trenirali. Uslovima na stazi i rijekom Vrbas su prezadovoljni. Na takmičenju Eurokupa očekuju dobar rezultat.

“Ova rijeka je zaista lijepa, radujemo se takmičenju. Biće to dobra trka, a rezultate ćemo vidjeti kakvi će biti. Konkurencija će biti jaka zasigurno, tu su vaši momci, Dragan i ekipa iz Dajaka, ali i Slovenci. Vidjećemo ko će još doći” kaže Radek Janošek, član posade RK Hodonjin iz Češke Republike.

Danas ali i proteklih dana, intenzivno su trenirali i članovi posade banjalučkog Dajak kluba. Kažu da će najveću borbu na bukovima Vrbasa voditi sa posadom slovenačkog Gimpex-a i Česima.

“Vjerujem da sa njima i sa ekipom “Gimpexa”, da ćemo sutra imati najvećih problema, što se tiče ukupnih rezultata. To je jedna od najboljih čeških ekipa, mislim da su trenutno treći u okviru njihovog nacionalnog prvenstva. Oni su budućnost Češkog raftinga” kaže Dragan Babić, kapiten “Nektar Dajak kluba” čiju će posadu pored njega činiti još Dejan Marković, Nebojša Tadić i Andrej Zamolo.

Podsjećamo Memorijalni kup “Branka Štulić” vozi se na stazi u kanjonu Tijesno. U subotu su na programu dvije slalomske trke i sprint dok je u nedjelju na programu spust. Organizator trke je Rafting klub “Kanjon”.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!