Banjaluka

Obe strane priče: Opozicija i Gradska uprava o kolapsu saobraćaja

Savez za promjene: Saobraćajni kolaps zbog prolongiranja rokova infrastrukturnih radova u Banjaluci

Predstavnici Saveza za promjene (SzP) izrazili su nezadovoljstvo zbog prolongiranja rokova završetka započetih infrastrukturnih radova u Banjaluci, koji su, kako kažu, napravili saobraćajni kolaps u gradu, te zatražili da krivci za to preuzmu odgovornost.

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Banjaluka Mladen Kajkut smatra da izgradnja kružne raskrsnice kod mosta “Rebrovac” pokazuje “nesposobnost gradskih vlasti”, te ocijenio da su “bruka i sramota” izjave gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičić da radovi kasne zbog nedostatka radne snage.

Loading...

– Ova raskrsnica nije trebalo da bude rađena, jer će veliki protok saobraćaja napraviti problem na obližnjoj raskrsnici kod Servisa “Vidović”, gdje će doći do zagušenja – rekao je Kajkut na konferenciji za novinare u Banjaluci i dodao da je problem na ovoj raskrsnici, umjesto izgradnje kružnog toka, trebalo riješiti “produženjem desnih skretača”.

Kajkut kaže da je bilo bespotrebno i otvaranje punionice za električna vozila u Banjaluci na koju je Grad potrošio oko 40.000 KM, jer je u BiH registrovano 14 ovih vozila, a u Banjaluci samo jedno.

Odbornik NDP-a u banjalučkoj Skupštini grada Saša Lazić smatra nevjerovatnim da se u isto vrijeme rade tri velika projekta, te “zagušuju” tri glavne saobraćajnice koju naselje Starčevica vežu za centar grada.

 

– To je sve podređeno predizbornoj kampanji i pretpostavljam da će se radovi razvlačiti do avgusta i septembra – rekao je Lazić.

Odbornik PDP-a u banjalučkoj Skupštini grada Draško Stanivuković kaže da u Banjaluci dolazi do “kozmetičkih promjena i uljepšavanja centra grada”, dok sve kapitalne investicije “uveliko kasne ili nisu ni započete”.

– Tražimo odgovornost zbog probijenih rokova, jer ovo danas liči na anarhiju – rekao je Stanivuković.

 

Gradska uprava: Saobraćaj će biti pušten 14. juna

Nakon što su iz Saveza za promjene izrazili nezadovoljstvo zbog prolongiranja rokova završetka započetih infrastrukturnih radova u Banjaluci regovali su iz nadležnog odjeljenja Gradske uprave.

Grad Banjaluka dao je saglasnost na produženje rokova za završetak infrastrukturnih radova u Banjaluci jer se tokom izvođenja radova naišlo na dosta nepredviđenih situacija u smislu podzemnih instalacija koje nisu bile evidentirane, rekao je Srni načelnik gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

“U svemu tome je dobro što će 14. juna biti pušten saobraćaj na kružnom toku kod mosta “Rebrovac”, kao i na spoju istočnog i zapadnog tranzita, te biti uveden u radove izvođač na izgradnji novog Zelenog mosta”, rekao je Sandić.

On je istakao da su to projekti koje Banjaluka čeka 40 godina, te ocijenio da nije primjereno praviti političku priču jer su rokovi za završetak probijeni oko 40 dana.

Sandić je napomenuo da je, kada je riječ o raskrsnici kod mosta “Rebrovac” i spoju istočnog i zapadnog tranzita, izvođače radova izabralo preduzeće “Putevi Republike Srpske” i da oni vrše nadzor nad njima, ali je naglasio i da grad ne bježi od svoje odgovornosti.

Sandić je rekao i da je svjestan saobraćajnog kolapsa u tim dijelovima grada, ali da je i uvjeren da će nakon završenih radova situacija biti mnogo bolja nego što je bila ranije, te pozvao građane na strpljenje još desetak dana.

On je napomenuo da je prisutna i “nezdrava” konkurencija kad je riječ o izvođačima radova.

“Vrtimo se oko dva ili tri izvođača iz oblasti niskogradnje i nemamo puno izbora. Tako da ne bismo puno postigli ni raskidanjem ugovora sa ovim preduzećima, jer bi sudski postupak trajao mjesecima, gradilište bi se zatvorilo, a to nikome nije u interesu”, rekao je Sandić.

Na ovaj način, dodao je on, u dogovoru sa izvođačima nastoji se, koliko je to primjereno, da se produže ti rokovi i izađe iz tih projekata.

(mondo/srpskainfo)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!