Kultura

Članovi RKUD “Pelagić” putuju na Halkidiki

Stotinu djece uzrasta od devet do 14 godina iz Banjaluke, među kojima je 60 članova banjalučkog Radničkog kulturno-umjetničkog društva (RKUD) “Pelagić”, otputovaće u četvrtak, 7. juna, u dječji kamp na grčkom poluostrvu Halkidiki.

Predsjednica RKUD “Pelagić” Olja Čudić rekla je da će djeca besplatno boraviti u kampu, koji se nalazi u mjestu Nes Fokis na Halkidikiju, do 16. juna.

Čudićeva je navela da odlazak i boravak djece organizuju Ambasada Grčke u BiH i Predstavništvo Republike Srpske u Grčkoj, te da djecu u kampu očekuje dobro organizovan program, koji uključuje puno svakodnevnih aktivnosti, igre i sportove.

Naš RKUD je prvi put dobio ovakvu mogućnost, a s obzirom na to da su organizatori naveli da ne moraju biti svi članovi društva, uključili smo i tridesetak učenika Osnovne škole ‘Ivan Goran Kovačić’, desetak djece iz banjalučke parohije Paprikovac slabijeg materijalnog stanja i djecu iz porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida“, rekla je Čudićeva.

Ona je istakla da u timu sa djecom putuje i 10 profesora te glavni koreograf RKUD “Pelagić” Vjekoslav Dragušić, kao i trener djece.

Kamp je toliko pripremljen da čak u okviru programa imaju i učenje jahanja. Ove godine smo prvi put dobili mogućnost odlaska djece besplatno u kamp, a pokušaćemo da dogovorimo da ovakvi odlasci budu organizovani svake godine i da postanu tradicija“, rekla je Čudićeva.

Ona je podsjetila da je RKUD “Pelagić” osnovan 1927. godine te da su ga osnovali tadašnji sindikalni radnici.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!