Banjaluka

Kanalizacija, vrtić i igralište za mještane Starčevice (FOTO)

Dvadesetak domaćinstva u Tuzlanskoj ulici, u gornjoj zoni Starčevice, uskoro će biti priključeno na kanalizacionu mrežu, u okviru ovogodišnjih planova za povećanje dostupnosti ove mreže za stanovnike na širem gradskom području.

Ovo je prvi od ukupno tri veća projekta izgradnje kanalizacione mreže širom grada, koji će biti uskoro realizovani. Prema planovima gradskih vlasti, uskoro slijede radovi i u Ulici Koste Jarića, a planiran je i početak izgradnje u dijelu Pobrđa i Lauša.

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić naglasio da je izgradnja kanalizacije u Tuzlanskoj ulici samo dio radova koji će uskoro biti realizovani u naselju Starčevica.

Najveće gradsko naselje ima mnogo potreba i ove godine će ovdje biti dosta radova. Danas počinjemo izgradnju dijela kanalizacije u Tuzlanskoj ulici u dužini od 350 metara. Ukupna vrijednost radova je oko 60.000 KM, a izvođač radova je preduzeće „Građenje Đurić“. Očekujemo da radovi budu završeni za 45 dana, a na kanalizaciju će biti priključeno dvadesetak domaćinstava – rekao je Radojičić.

On je podsjetio da su u toku brojni infrastruktruni radovi u naselju Starčevica, kao što su izgradnja kružnog toka i spajanje Istočnog tranzita.

Očekujemo da sredinom juna budu završeni navedeni radovi, a kada završimo taj posao, započećemo radove na Zelenom mostu. To je za cijelo područje Starčevice i Obilićeva ključna stvar u oblasti saobraćaja. Pored ovoga, na Starčevici smo dogovorili dogradnju OŠ „Branko Radičević“, dječije igralište, zatim novi vrtić na lokaciji gdje je bila Gradska razvojna agencija, te više saobraćajnica – naveo je gradonačelnik.

Predsjednik Savjeta MZ Starčevica Predrag Džajić, kazao je da je izgradnja kanalizacije u Tuzlanskoj ulici svakako od velikog značaja za mještane ove ulice.

Izgradnja kanalizacije je počela na zahtjev građana odnosno Savjeta MZ Starčevica. Prošle godine smo radili kanalizaciju u Ulici Slobodana Dubočanina, a veoma se radujemo što ćemo uskoro dobiti još jedan vrtić i dječije igralište – rekao je Džajić.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!