Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Kultura

Radojičić i Baka Prase odigrali igricu (FOTO)

Banja Luka će od 6. do 8. septembra biti domaćin prvog „Kuvo gejming festa“, međunarodnog festivala gejmera.

Ovaj događaj, kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare, imaće takmičarski i festivalski dio.

U ime organizatora, Sergej Sliško kazao je da će takmičarski dio početi tokom ove sedmice, a festivalski od 6. do 8. septembra na Kastelu, kada će biti održane brojne edukativne i zabavne radionice i drugi sadržaji za gejmere.

-Takmičenje će biti međunarodnog karaktera i u toku se pregovori sa ruskim, njemačkim, turskim i španskim ekipama koje ćemo zvati direktno u ligu, tako da ćemo na Kastelu imati ekipe iz cijelog svijeta – naglasio je Sliško.

„Kuvo gejming fest“ je podržao Grad Banja Luka, a gradonačelnik Igor Radojičić kazao je da se ovaj projekat potpuno uklapa u koncepciju Banje Luke kao otvorenog grada, koji želi da se pozicionira na regionalnoj mapi u svim oblastima.

Ovo je jedna nova oblast koja dolazi sa novim tehnologijama i u kojoj je puno mladih angažovano. Sigurno je da Banja Luka može da se nametne kao regionalni centar u ligi i takmičenjima koja postoje. Našli smo se u ovoj priči da budemo ne samo domaćin, već i partner – rekao je Radojičić i precizirao da će Grad ustupiti određene prostore za potrebe održavanja ovog festivala.

On je izrazio očekivanje da će to biti jedan novi događaj u našem gradu, koji će nam dati još jednu dodatnu dimenziju u onome što imamo, a to su da budemo grad sporta, kulture i mladih.

U tom smislu, kako je kazao Radojičić, u proteklom periodu u Banjoj Luci su održani i Balkan tjub fest, regionalni festival bajkera, polumaraton i mnogi drugi događaji sa međunarodnim predznakom.

Član tima ovog festivala i direktor agancije „Akvarijus“ Brankica Janković, kazala je da je ta agencija rado podržala ovu ideju koja je stigla od mladih, te istakla značaj ovog festivala sa više aspekata.

Tu su sportska i kulturna dimenzija, te određeni turistički potencijal, za koje vjerujem da ćemo zajedničkim snagama sa Gradom znati iskoristiti na najbolji mogući način – zaključila je Jankovićeva.

Specijalni ambasadori predstojećeg događaja su regionalne zvijezde kada je riječ o jutjub sceni, Čoda i Baka Prase, koji su prisustvovali današnjoj konferenciji za novinare.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button