Politika

Anketni odbor, Borenović: Postoje osnovi sumnje da je David Dragičević ubijen

Priveli smo kraju raspravu Anketnog odbora u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića. Pokazali smo da smo ozbiljno odradili svoj posao, rekao je Branislav Borenović, predsjednik Anketnog odbora i precizirao da izvještaj ima 323 strane.

Dodao je da su održali devet sjednica u kojima su saslušali nadležne osobe iz institucija.

Loading...

– Usvojeno je desetine zaključaka i većina su jednoglasni. Na osnovu svih informacija donijeli smo zaključke. Anketni odbor smatra da su građani s pravom uznemireni zbog konferencije koja je održana zbog stradanja Davida, i opravdano raste nepovjerenje u institucije. Podržavamo zahtjev za punom istinom o stradanju Davida – kazao je on.

Dodaje da postoje osnovi sumnje da je David Dragičević ubijen, te da očekuju da tužilastvo što hitnije reaguju.

Treba da se utvrdi odgovornost ministra, direktora policije, načelnika Uprave za organizovani kriminal i direktora Zavoda za sudsku medicinu i treba da se razriješe dužnosti zbog propusta u slučaju. Tužioci su učinili brojne propuste i treba pokrenuti disciplinsku odgovornost – objasnio je.

Anketni odbor predlaže da se po htinoj proceduri izmijeni zakon da oštećena strana može nastaviti krivični postupak i da u slučaju nestanku osoba aktivnosti poduzimaju odmah.

Pozvali su sve institucije da svoje djelovanje uvrate u zakonske okvire.

Većina odluka je doneseno sa četiri glasa za, a Kalabić je bio suzdržan.

(srpskainfo)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!