Banjaluka

Kružni tok na Rebrovcu do 15. juna

Završetak izgradnje kružnog toka kod rebrovačke crkve i spajanja istočnog tranzita, ali i početak gradnje novog Zelenog mosta očekujemo 14. ili 15. juna, rekao je gradonačelnik Igor Radojičić.

Dodao je da je za cijelo područje Starčevice i Obilićeva završetak ovih radova ključna stvar u oblasti saobraćaja.

Loading...

Radojičić je istakao da se nakon radova na spajanju istočnog tranzita očekuje i njegov nastavak.

Gradnja kružnog toka na Rebrovcu u vrijednosti od 551.000 KM i spajanje istočnog tranzita u vrijednosti od oko 850.000 KM počeli su u novembru prošle godine.

Pored ovoga, na Starčevici smo dogovorili dogradnju OŠ Branko Radičević sa 10 novih učionica, dječje igralište, zatim novi vrtić na lokaciji gdje je bila Gradska razvojna agencija, te više saobraćajnica koje su u ovoj godini u planu“, objasnio je Radojičić.

Naglasio je da je to samo dio onoga što je planirano na području najveće mjesne zajednice u gradu.

Danas je počela gradnja kanalizacione mreže u Tuzlanskoj ulici, u gornjoj zoni Starčevice za dvadesetak domaćinstava.

Najveće gradsko naselje ima mnogo potreba i ove godine će ovdje biti dosta radova. Počinjemo izgradnju dijela kanalizacije u Tuzlanskoj ulici u dužini od 350 metara. Ukupna vrijednost je oko 60.000 KM, a izvođač radova je preduzeće ‘Građenje Đurić’“, objasnio je Radojičić.

Dodao je da očekuje da radovi budu završeni za 45 dana.

Predrag Džajić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Starčevica, kazao je da je izgradnja kanalizacije u ovoj ulici veoma značajna za mještane.

Izgradnja kanalizacije je počela na zahtjev građana, odnosno Savjeta mjesne zajednice Starčevica. Prošle godine smo radili kanalizaciju u Ulici Slobodana Dubočanina, a veoma se radujemo što ćemo uskoro dobiti još jedan vrtić i dječje igralište“, objasnio je Džajić.

Ovo je prvi od ukupno tri veća projekta izgradnje kanalizacione mreže širom grada, koji će biti uskoro realizovani. Prema planovima, uskoro slijede radovi i u Ulici Koste Jarića, a planiran je i početak izgradnje u dijelu Pobrđa i Lauša.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!