Banjaluka

Nove teretane na otvorenom na Starčevici i Lazarevu

Izgradnja dvije nove teretane u prirodi u Banjaluci trebalo bi da počne narednih dana, nakon što su okončane tenderske procedure i izabran izvođač radova, čija je vrijednost procijenjena na oko 20.000 KM.

Načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac rekao je Srni da će teretane na otvorenom dobiti dva velika naselja – Lazarevo i Starčevica.

Loading...

S ciljem poboljšanja sportsko-rekreativnih sadržaja i stvaranja novih uslova za bavljenje ovim aktivnostima, planirali smo za ovu godinu izgradnju dvije teretane u prirodi“, rekao je Banjac.

On je istakao da je obezbijeđena kompletna tehničku dokumentacija za gradnju teretana i da je ovih dana okončan postupak javne nabavke na kojem je ovaj posao povjeren preduzeću “Progres gradnja”, po cijeni od 20.000 KM.

Prema riječima Banjca, na Starčevici će sprave biti postavljene u Bulevaru Desanke Maksimović, dok će u Lazarevu teretana na otvorenom biti izgrađena u blizini Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić”.

Banjac je rekao da je planirano da u dvije teretane bude postavljeno po 12 fitnes sprava, a da izvođač ima rok od 30 dana za završetak svih radova.

Očekujemo da nove teretane u prirodi budu završene do kraja jula“, naveo je Banjac.

Prema njegovim riječima, prilikom odabira lokacija za nove teretane vodilo se računa o tome da budu postavljene na lokacijama gdje je manje sportsko-rekreativnih sadržaja, kao i na lokacijama gdje je primjetna povećana frekvencija rekreativaca.

Na ovaj način omogućićemo svim zainteresovanim, kako rekreativcima, tako i profesionalnim sportistima da vježbaju u prirodi“, zaključio je Banjac.

Prateći trend evropskih gradova, Banjaluka je prije nekoliko godina pristupila izgradnji teretana na otvorenom, tako da već postoje na nekoliko lokacija u gradu, i to u Parku “Mladen Stojanović”, šetalištu pored Vrbasa između Rebrovačkog i Venecija mosta, na Banj brdu, te u naselju Sime Matavulja.

(NN)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!