Politika

Borenović: Da su Lukač i Lepir radili svoj posao, Anketnog odbora ne bi ni bilo

Anketni odbor Narodne skupštine RS-a usvojio je na posljednjoj sjednici zaključak da postoji osnov sumnje da je banjalučki student David Dragičević ubijen, te da se očekuje da se o ovom pitanju što hitnije odredi tužilaštvo.

Većinom glasova, uz uzdržan stav zamjenika predsjednika Odbora Drage Kalabića (SNSD), Anketni odbor, između ostalog, usvojio i zaključak kojim se traži da nadređene institucije zbog evidentnih učinjenih propusta, povreda procedura i pravila utvrde odgovornost ministra unutrašnjih poslova RS-a, direktora policije, načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUPRS-a i direktora Zavoda za sudsku medicinu RS-a.

Loading...

S druge strane, ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač tvrdi da zaključci nisu zasnovani na dokazima i da predstavljaju političke stavove opozicionih poslanika u Anketnom odboru. Zaključke odbora odbacio je i Želimir Lepir, glavni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Na čelu Anketnog odbora je predsjednik PDP-a Branislav Borenović, koji je prokomentarisao optužbe na račun ovog tijela.

Da su razni ‘lukači’ i ‘lepiri’, te drugi pojedinci koji vode republičke institucije radili svoj posao, Anketni odbor ne bi bio formiran, a stotine hiljada ljudi ne bi bili u svakodnevnoj potrazi za istinom i pravdom već treći mjesec. Sram da ih bude!“, poručio je Borenović.

(vijesti.ba)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!