Politika

Upis na Univerzitet u Banjaluci: U planu novi studijski programi

Na ovogodišnjem konkursu za upis studenata na Medicinskom fakultetu u Banjaluci budućim brucošima trebalo bi da bude ponuđeno nekoliko novih studijskih programa.

– To su programi koji se tiču oblasti zdravstvenih nauka, odnosno radiološke tehnologije, fizikalna terapija, te babištvo. Ti programi su već licencirani, a od Vlade RS smo tražili da nam dozvoli da objavimo konkurs za upis i na te nove studijske programe, zajedno sa prethodno odobrenim programima. Očekujemo da dobijemo tu dozvolu u toku sljedeće sedmice – kaže rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin.

Loading...

Novi studijski program – poslovna informatika – planiran je i na Ekonomskom fakultetu, gdje bi studentima trebalo da bude ponuđeno 50 mjesta za studiranje na teret budžeta, te 50 mjesta za samofinansiranje studija.

– Pokušavamo da inovacijama studijskih programa zainteresujemo studente i osposobimo ih za ona zvanja koja su sada neophodna tržištu rada – kaže Gajanin.

srpskainfo.com

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!