Svijet

Tramp: Nećemo više razdvajati djecu iz migrantskih porodica

VAŠINGTON – Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da se ne vraća politici razdvajanja djece iz migrantskih porodica koji su ilegalno prešli granicu, dan nakon što su mediji izvijestili da njegova administracija ponovo razmišlja o vraćanju ove mjere.

Američki predsjednik je konstatovao i da se sada mnogo više migranata kreće prema SAD-u iz pravca Meksika, jer ova politika više nije na snazi, prenosi AP.

Loading...

Tramp je naglasio i da je on zaslužan što takve mjere nisu na snazi i da je njegov prethodnik, predsjednik Barak Obama, onaj koji je uveo praksu razdvajanja djece od njihovih porodica.

Politika razdvajanja djece migranta od njihovih porodica obustavljena je pod pritiskom prošle godine nakon što su snimci desetine djece migranata koji su bili smješteni u prostoru ograđenom žičanom ogradom u objektima na granici sa Meksikom proširili medijima i društvenim mrežama.

To je pokrenulo pitanja pravne opradanosti za ove mjere kao i osudu javnosti što je na kraju dovelo do promjene ovakve politike.

Dosadašnja američka sekretarka za unutrašnju bezbjednost Kirsten Nilsen, koja je podnijela ostavku, sprovodila je politiku “nulte tolerancije” za ilegalan ulazak u SAD u kojoj je nekoliko hiljada djece razdvojeno od svojih roditelja pošto zakoni SAD predviđaju da djeca nelegalnih miganata ne mogu da budu pritvorena sa njima, jer nisu optužena za isto krivično djelo.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!