Politika

Udruženje tužilaca osuđuje sve kritike na rad tužilaštva i pojedinih tužilaca

Udruženje tužilaca Republike Srpske najoštrije je osudilo sve kritike na rad tužilaštava i pojedinih tužilaca koje traju već duži vremenski period, a u zadnje vrijeme su kulminirale u slučaju “Dragičević”.

Udruženje tužilaca Republike Srpske ih je nazvalo “neosnovanim i neargumentovanim izjavama”

Loading...

– U skladu sa Ustavom i zakonom, tužioci obavljaju tužilačku funkciju, tako da tretiraju sve strane u postupku bez favorizovanja, pristrasnosti i predrasuda, a nepristrasnost se odnosi ne samo na odluku, nego i na postupak donošenja odluke. Tužioci imaju ključnu ulogu u sprovođenju pravde u krivičnim predmetima i obavezu da nepristrasno odlučuju na osnovu zakona i dokaza. Iznošenjem neistina o radu tužilaštava kao institucija i postupajućih tužilaca u javnosti se stiče pogrešna predstava o njihovom radu i ulozi. Neosnovane izjave o radu tužilašava i tužilaca koji obavljaju vrlo kompleksan i odgovoran posao predstavlja i napad na kompletno pravosuđe – kaže se u saopštenju Udruženja.

Udruženje traži od svih institucija, organizacija, medija i pojedinaca da se uzdrže od daljnjih neosnovanih optužbi kako uopšte, tako i u pojedinačnim slučajevima, kako bi, navodi se iz Udruženja, tužilaštva i tužioci nesmetano i bez bilo čijeg pritiska nastavili profesionalno obavljati svoj posao.

Podsjećanja radi, Davor Dragičević podnio je u srijedu Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka novih 300 prijava krivičnog djela, kako je navedeno, ubistva njegovog sina Davida.

– To je montiran proces i to tvrdim od prvog dana. Tražimo samo istinu i pravdu. Kada oni kažu istinu, pravda će biti zadovoljena – rekao je Dragičević.

(Klix)

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!