Banjaluka

“Dosta više smišljanja planova ljudima iza leđa”. Mještani Nove Varoši protestima rekli “NE” izgradnji zgrade na zelenoj površini

Mještani Nove Varoši večeras su protestima rekli „ne“ izgradnji zgrade na zelenoj površini u ovom naselju.

Povod za okupljanje je nacrt regulacionog plana za ovaj dio grada, koji predviđa izgradnju zgrade na zelenilu između ulica Dragiše Vasića i Tina Ujevića, jednom od omiljenih mjesta za druženje u naselju.

– Drage komšije, saznali smo da će se ovdje graditi prostorije naše mjesne zajednice i sasvim slučajno imati pet spratova i biti zgrada. Tu smo da damo primjedbe, skupili smo i mnogo potpisa, a u Gradsku upravu je otišlo 500 primjedbi – rekla je Milada Šukalo jedna stanarki i pokretača ove inicijative.

Dodaje da Gradska uprava ovih dana gori od njihovih zahtjeva i da će uskoro saznati da li je Gradska uprava u službi građana.

Mještani su rekli da se zbog njihove djece bore da na ovoj travi ne bude zgrada i da žele da zaštite svaku zelenu površinu u ovom naselju.

– Došli smo ovdje da zbog našeg iskustva sa inicijativom u Boriku pomognemo i vama. Bitno je da ste se uključili i treba da dođete na javnu raspravu i potvrdite zašto ne želite zgradu na ovoj lokaciji. Vjerujem da Gradska uprava ima dovoljno argumenta da ne gradi ništa ovdje – rekla je Jelena Brkić iz Centra za životnu sredinu, te dodala da ako narod nešto ne želi to ne smije ni da se desi.

Jelena Brkić

Oko stotinu okupljenih mještana su reklo je da će istrajati u svojoj borbi i da neće odustati od čuvanja zelenih površina, te da iza sebe imaju cijeli tim pravnika i stručnih ljudi.

Mještani su na proteste došli sa svojom djecom i ljubimcima zbog kojih i žele da sačuvaju ovaj park.

– Živimo ovdje i imamo pravo glasa, jer se nas najviše tiče. Dosta više smišljanja planova ljudima iza leđa. Nećmo dozvoliti da i ovo zelenilo postane beton – poručila je jedna od stanarki ovog naselja.

Stanari su još poručili svojim sugrađanima da nadležni u planu imaju izmjene u još šest naselja, te da obrate pažnju i na vrijeme daju i svoje prijedloge.

Ovo su za danas treći protesti građana Banjaluke koji na različitim dijelovima grada iskazuju nezadovoljstvo odlukama nadležnih.

Kaža da je ovo kap koja preliva čašu.

– Ako se ne pobunimo uskoro će nam betonirati i stanove – poručili su građani.

(srpskainfo)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!