Banjaluka

Osam novih učionica za školu sa 1.746 đaka

Problem sa nedostatkom prostora za normalno odvijanje nastave u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ uskoro bi trebalo da bude riješen, pošto su stvoreni uslovi da nadležno ministarstvo započne proceduru izbora izvođača za nadogradnju ove škole na Starčevici.

Grad Banja Luka ispunio je svoju obavezu i izdao građevinsku dozvolu za dogradnju ove škole sa najviše đaka u Republici Srpskoj, tako da Ministarstvo prosvjete i kulture RS može ući u tenderske procedure i izbor izvođača radova.

Gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić izrazio je zadovoljstvo što je, izdavanjem građevinske dozvole, započelo rješavanje decenijskog problema s kojim se suočavaju žitelji najvećeg gradskog naselja.

On je naglasio da je aktuelna gradska administracija na početku tekućeg mandata kao jedan od prioritetnih ciljeva postavila upravo rješavanje problema ove škole.

Sve aktivnosti, koje traju već gotovo godinu i po, ovih dana su rezultirale izdavanjem građevinske dozvole, i nadam se, skorom izboru izvođača radova. U proteklom periodu, Grad je, u saradnji sa Vladom, učinio sve što je u njegovoj moći da se riješi problem nedostatka prostora za djecu našeg najmnogoljudnijeg naselja, svjesni da ne možemo i ne smijemo dozvoliti da se nastava, zbog ograničnog prostora, odvija u tri smjene, što je nedopustivo – rekao je Radojičić.

On je podsjetio da, zbog nedostatka učionica, 1.746 đaka ove škole, uključujući i one najmlađe, danas nastavu pohađa u tri smjene.

Slobodan Stanarević, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Slobodan Stanarević, kazao je da je građevinska dozvola za dogradnju postojećeg objekta OŠ „Branko Radičević“, izdata juče, 11. juna, i da predviđa proširenje objekta škola sa osam novih učionica.

Ukupno ćemo dobiti oko hiljadu kvadrata novog korisnog prostora u školi – naglasio je Stanarević i dodao da je resorno odjeljenje izdalo građevinsku dozvolu za samo pet dana.

On se zahvalio svim uključenim institucijama koje su, kako kaže, u rekordnom roku, pribavljale neophodne saglasnosti.

On je naglasio da su gradske vlasti zajedno sa republičkim ušle u rješavanje ovog problema mještana Starčevice kada su evidentirane potrebe za dodatnim učioničkim prostorom u ovoj školi.

 

S obzirom na to da se sada nastava izvodi u otežanim uslovima i da su prevaziđeni prostorni kapaciteti, odlučeno je da se krene u proširenje objekta i na taj način riješi ovaj problem škole u koju je i ove godine upisan najveći broj prvačića u RS – naveo je Stanarević.

Sredstva za dogradnju škole na Starčevici obezbijedila je Vlada RS, čiji će se precizni iznos znati po raspisivanju tendera za izbor izvođača. Prema projektu dogradnje koji je Grad uradio, procijenjeno je da je za proširenje škole potrebno nešto više od miliona KM.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!