Banjaluka

Gradonačelnik Radojičić na konferenciji u Stokholmu na temu o zelenim gradovima

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić učestvovao je juče u Stokholmu u radu međunarodne konferencije o tzv. zelenim gradovima.

Konferencija je posvećena izazovima ekološkog planiranja savremenih gradova, kao i razvoju pratećih komunalnih djelatnosti.

Loading...

U okviru konferencije, Radojičić je učestvovao na panelu, posvećenom finansiranju ekoloških projekata u gradovima, kao i izazovima vezanim za komunalna i ekološka planiranja u savremenim gradovima.

Tokom panela, Radojičić je naglasio da Banja Luka ove godine, po prvi put, radi akcioni plan tzv. Zelenog grada, što je, ujedno, i jedna od obaveza koje je naš grad preuzeo sarađujući sa Evropskom bankom za obnovu i razvoju (EBRD)  na projektu rješavanja pitanja daljinskog grijanja.

-Nakon što su akcioni planovi „zelenih gradova“ već završeni u Tbilisiju, Jerevanu i Tirani, Banja Luka je među osam sljedećih gradova koji učestvuju u ovom projektu – rekao je Radojičić.

Ovu konferenciju u Stokholmu organizovala je Evropska banka za obnovu i razvoju (EBRD).

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!