Banjaluka

Banjaluka jutros: Nastavak bunta, neprestano prelazili preko pješačkih prelaza (FOTO)

Nekoliko građana okupilo se jutros pored zgrade RTRS, kod Administrativnog centra Vlade RS, kako bi ponovo blokirali saobraćaj zbog poskupljenja goriva.

 

Loading...

Demonstranti su neprestano prelazili preko pješačkog prelaza i nisu dali automobilima da prođu.

Zbog blokade pješačkog prelaza brzo se stvorila gužva. Vozači su se bunili, ali pješaci nisu odustajali.

– Pokazali smo da u svakom trenutku možemo zatvoriti saobraćaj – poručili su okupljeni demonstranti, koji su saobraćaj blokirali na deset minuta.

Na protestima je i bio i Draško Stanivuković, odbornik PDP u Skupštini grada Banjaluka, kojeg je policija juče privela na parkingu kod zgrade Vlade RS gdje je zajedno sa ostalima planirao proteste.

Ovo je poruka da nas juče nisu uplašili. Što nas više biju, mi ćemo više raditi. Sinoć sam iz stanice izašao kasno uveče odmah u 22 časa na pet minuta blokirali smo saobraćaj. Onima koji misle da će lisicama utjerati strah pokazujemo da neće – rekao je Stanivuković.

Okupljeni poručuju da je ovo pritisak na one u zgradi Vladi RS da budu oprezni sa odlukom kada su posrijedi cijene goriva. Dodaju da nisu htjeli da dugo zaustavljaju saobraćaj kako ljudi ne bi kasnili na posao.

Dešavanja je budno pratila policija.

Grupa demonstranata prelazila je i preko pješačkog prelaza kod Parka Mladen Stojanović.

Kako javlja novinar Srpskainfo jedan od vozača je pokušao da prođe kroz kolonu na pješačkom prelazu i tom prilikom zamalo udario jednu djevojku.

Prema informacijama sa lica mjesta policija je došla jer je djevojka tvrdila da ju je automobil koji je prolazio kroz gužvu na pješačkom udario, tj, zapeo za nju.

Policija je legitimisala sve prisutne, ali kako saznaje novinar Srpskainfo, neće niko dobiti kaznu.

Prema informacijama sa lica mjesta okupljeni su otišli do Policijske stanice u Lazarevu kako bi prijavili vozača koji je na pješakom prelazu kod parka, kako navode, prošao kroz kolonu i udario djevojku.

(srpskainfo.com)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!