Banjaluka

Davor Dragičević: Samim činom tvog rođenja, ja sam postao ponosan otac (FOTO)

Osamdeset prvi dan na Trgu Krajine, kolokvijalno nazvanim Trgom Davida Dragičevića od strane članova grupe Pravda za Davida, građani su se okupili u pomen nastradalog Davida Dragičevića.

Davor Dragičević se obratio sugrađanima ali i onima koji su iz drugih mjesta svakodnevno dolaze na skup.

Loading...

Dragi moj sine, dušo moja!
Dragi naš Davide, dušo naša!

Upozorio je da je saučesništvo u ubistvu je teži zločin od ubistva i da je kazna za to djelo predviđena do 45 dana robije.

Mir i dostojanstvo

Ovdje smo da tražimo istinu i pravdu za našeg Davida za nas i za svu ostalu djecu – nastavio je Davor. Ponovo je uputio poziv za sve na miran i dostojanstven skup na Trgu, 7. jula s početkom u 19 časova, gdje će se tražiti istina i pravda. Pojasnio je da je za sada dobio samo potvrdu o smrti od, kako kaže, zločinca Željka Karana, datuma 18.3. u 04:00 časova. Upozorio je da je dokumentovao i fotografisao inspektore koji ga neovlašteno prate i napomenuo da će biti sankcionisani.

– “Saučesnike i ubice sam odavno imenovao i stojim iza tih riječi. Nećemo ponavljati, jataci su odavno poznati. Sve to oni vrlo dobro znaju, i u MUP-u i Tužilaštvu i u nadležnim institucijama koji rade. Naravno da to znaju i u Narodnoj Skupštini. Očekujem da 19.4. svi u Narodnoj Skupštini dignu ruke za zaključke Anketnog odbora, jer je to jedina istina gospodo.” – rekao je Davor.

“Sve ostalo je laž i obmana, vaša bahatost i vaš zločin. 26.3.2018. godine, ubili ste ga, moju dušu, mog sina, okaljali. Zločinci i ubice, probajte samo još jednom!”

Zahvalio se časnim i poštenim pripadnicima MUP-a i Tužilaštva. Kaže da je danas došao do novih dokaza i video materijala. Pojasnio je da su nalogodavci i egzekutori “našeg Davida Dragičevića, na žalost pripadnici MUP-a Republike Srpske u sprezi sa Tužilaštvom”.

Riječi:

“Dragi moj Đakac, ljubavi moja, srećo moja! Samim činom tvog rođenja, 31.1.1997. ja sam postao ponosan otac! Dvadeset četvrtog su te ubili, bacili u kanalizaciju, neću imati tvoje unuče!”

– Davor je izgovorio sa knedlom u grlu.

“Dragi moj sine, kad tvoj tata Davor Dragičević upali svijeću…
Zločinci i ubice vaše će biti ugašene!”

– povikao je Davor i dodao “Srećo moja, volim te, ljubim te!”.

Zahvalio se portalima i medijima, kako kaže, ne zato što su subjektivni nego zato žele istinu i pravdu.
Upozorio je poziciju i opoziciju da bolje da rade svoj posao. “Ne budete li riješili pitanje ubistva mog djeteta, izbora neće biti! To vam garantujem!”- dodao je. Potom se zahvalio i gradu Banjaluka, Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i dijaspori.

“Istina je surova, zločinci i ubice, pravda će biti još surovija!” – povikao je Davor.
“Sine moj, tata se zakleo na tvom grobu, znate vi koji ste bili taj dan tu…idemo do kraja” – zaključio je.

Daniela Ratečić Došen je upozorila poslanike narodne Skupštine Republike Srpske:”Gospodo narodni poslanici, dobro razmislite, imate još 6 dana.”.

Studentske organizacije

Prozvane su studentske organizacije. Kažu, nekad su bili pokretači društva a sad su tu samo da bi tražili tri ispitna roka umjesto dva i da bi organizovali žurku sa promocijom jeftinog žestokog pića.
Žestoko, nema šta – poručeno je sa Trga.

(foto: Zoran Borojević)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!