Politika

Dodik: Britanski obavještajci dolaze da prisluškuju i šalju informacije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da u BiH dolazi 40 britanskih obavještajaca zamaskiranih u vojnu jedinicu, čiji će zadatak biti da prisluškuju, prate i prave informacije za medije.

“Ovdje ulaze ljudi tog kalibra, znači obavještajci, kamuflirani u vojnike koji će raditi na prisluškivanjima, praćenjima i stvaranjima informacija i vjerovatno servisiranja tih informacija medijima”, rekao je Dodik za RTRS.

Loading...

On je naveo da pojedinci iz Srpske neopravdano minimiziraju dolazak britanskih vojnika, komentarišući izjavu srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića federalnim medijima da vlast u Srpskoj nepotrebno diže galamu i da je SNSD slabiji nego što je mislio ako se prepao 40 vojnika.

Dodik je rekao da strani obavještajci nisu potrebni Srpskoj i upitao da li je Predsjedništvo BiH bilo upoznato o zahtjevu komande Eufora za pojačanjem.

“Niko se ne boji, ne bojimo se ni mi, ali kako je moguće da član Predsjedništva može da kaže da je to u redu. To definitivno nije u redu. Republika Srpska to odbija”, istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, očigledno je to dio ukupne atmosfere pokušaja da se obezbjedi da Ivanić i ostali prođu na zajednički nivo (na predstojećim izborima).

Podsjećamo,

prije 6 dana je britanski The Times prenio izjavu ministra odbrane Velike Britanije, Gavina Williamsona, da će Velika Britanija poslati 40 pripadnika vojnog osoblja koji će se pridružiti Misiji EU i NATO-a u BiH u nastojanju da “spriječe rusko miješanje u oktobarske izbore”.

Gavin Williamson, ministar odbrane Velike Britanije

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!